• notifications1
  • menü

Bugün : 24 Ocak 2025 Cuma

Alıç Meyvesi Faydası ve Zararı Nelerdir?

Alıç Meyvesi Faydası ve Zararı Nelerdir?

Alıç Meyvesi Faydası ve Zararı

Alıç (ekşimuşmula) : Gülgillerden; kırlarda yabani olarak yetişen bir ağaçtır. Meyveleri; küçük muşmulaya benzer, kırmızı renklidir. Tadı mayhoştur. Hekimlikte meyvesi kullanılır.

 

Faydaları: 

  1. Asabi çarpıntıları giderir. 
  2. Sinir bozukluğunu geçirir. 
  3. Yüksek tansiyonu düşürür. 
  4. Aritmide kullanılır. 
  5. Uykusuzluğu ggiderir. 
  6. Kalbi kuvvetlendirir. 
  7. Damar sertliği ve göğüs nezlesinde faydalıdır.

 

Buradaki bilgiler bilgi amaçlı olup, sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir. Kullanmak istediğiniz bitkisel ürününüzü aile hekiminize danışmadan kesinlikle kullanmayınız!

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

Battal Gazi

1.04.2018 02:42:31

2002 den beri hipertansiyon 2012 beri adına stainte denilen 4 tane yay var kalbimde çalışması ve sıhhatini yerinde kan sulandirici ve hipertansiyon ilaçları vardı son zamanlarda yan etkileri çok acı veriyordu bu durum doktolarıma anlatamadım bir türlü ilaçları bıraktım iyiyim şimdi tansiyonmuda kontrol altına almayı başardım kan sulandırıcı için ( alıç zeytin yaprağı extraitsi ve çörek otu yağını ) nayil kullanılacağını yazarsanız çok memnun olurum.

(40609 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Nohut, mercimek, fasulye, pirinç, gibi baklagillerin suları iyi temizleyicidir. Islatılıp bekletildikten sonra çamaşır makinesine konursa bu sular beyazlatıcı görevi yapar. Sirke çamaşır makinesine yıkama esnasında konursa çamaşırları dezenfekte eder.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi