• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Mart 2024 Salı

Kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilen pestisitlerin çoğu insanlar için zararlıdır. Yiyecek olarak kullanıldığında bazı hastalıklara ve istenmeyen durumlara neden olabilir. Pestisite maruz kalmış tarım ile uğraşan kişiler üzerinde yapılan çalışmalarda, kişilerde yapısal ve sayısal kromozom anomalileri ile kardeş kromatid değişiminde artmalar izlenmiştir.

pestisit

Pestisitlerin kronik etkisine maruz kalan tarım işçilerin karaciğer, böbrek ve kaslarında çeşitli bozukluklar gözlemlenmiştir. Pestisit düzeyleri yüksek olan gıdalar insan sağlığına zararlı olduğundan tüketilemez olarak kabul edilmiştir. Bazı pestisitler yasal sınırın altında dahi olsa zarar verebilmektedir. Gıda maddelerinin içindeki pestisitler, farklı organ ve doku kanserlerine neden olurken hormon sistemi ve doğurganlık, kalp-dolaşım sistemi, sinir sistemi ve bağışıklık sistemlerini negatif yönde etkilemektedir.

 

PESTİSİT TÜRLERİ

  • İnsektisit: Böcek, haşerelere karşı kullanılan ilaçlardır.

  • Fungusit: Funguslara (Mantar) karşı kullanılan ilaçlardır.

  • Herbisit: Yabancı otlara karşı kullanılan ilaçlardır.

  • Mollusit: Yumuşakçalara karşı kullanılan ilaçlardır.

  • Rodentisit: Kemirgenlere karşı kullanılan ilaçlardır.

  • Nematisit: Nematotlara karşı kullanılan ilaçlardır.

  • Akarisit: Akarlara karşı kullanılan ilaçlardır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(57677 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Pestisit Nedir, Pestisit Türleri Nelerdir?

Pestisit Nedir, Pestisit Türleri Nelerdir?

Kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilen pestisitlerin çoğu insanlar için zararlıdır. Yiyecek olarak kullanıldığında bazı hastalıklara ve istenmeyen durumlara neden olabilir. Pestisite maruz kalmış tarım ile uğraşan kişiler üzerinde yapılan çalışmalarda, kişilerde...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi