• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

İngilizcesi Tea Tree olan Çay Ağacı’na yağ formunda ya da kozmetik ürünü içerisinde ulaşmak mümkün. Çay Ağacı yağı Avustralya’da Hint Defnesi olarak bilinen bir bitkiden elde ediliyor.

 

  1. Türkçe: Çay Ağacı
  2. İngilizce: Tea Tree
  3. Latince: Melaleuca alternifolia

Çay Ağacı Yağı Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Vatanı ve İklimi

Avustralya’ da yetişen popüler bir bitki çeşididir. Sıklıkla kuzey bölgelerde yetişir. Güneyde ise Queensland sınırındaki kıyı kesimde doğal olarak yetişir.

 

Bitkisel Özellikleri

Kağıtsı gür yapraklara sahip çalıya benzeyen küçük ağaçlardır. Yapraklarından buhar damıtma yöntemi ile elde edilen çay ağacı yağı, birçok alanda kullanım skalasına sahiptir. Bu özüt, içerdiği biyoaktif maddeler sayesinde; antiviral, antimikrobial, antifungal, anti-enflamatuar ve anti-tümoral aktivite göstermektedir.

 

Çay Ağacı Yağının Faydaları

  • Dokunduğu yeri steril yapma özelliği bulunan Çay Ağacı; böcek ısırıklarında kaşıntıyı alacak, hızla iyileşmesini sağlayacaktır.
  • Uçuk, ağız içi yaralar gibi sorunlarda lokal olarak uygulayabilir ya da içerisine birkaç damla yağ damlattığınız su ile yağı; yutmadan, ağzınızı çalkalayabilirsiniz.
  • Saçlarınızda yağlı kepek oluşuyorsa şampuanınızın içerisine ekleyeceğiniz birkaç damla yağ, kepek sorununa karşı duracaktır.
  • Mantar, enfeksiyon, iltihaplanma gibi sorunlara karşı başarılı sonuçlar veren Çay Ağacı Yağı, cilt bakımında da fazla yağ üreten, akneli, sivilceli ciltler için de steril bir zemin hazırlayacak ve yağ-nem dengesi sağlayacaktır.
  • Akneye meyilli ciltler, ansızın çıkan sivilce muzdaripleri Çay Ağacı yağını ve Çay Ağacı içerikli kozmetikleri yanınızdan ayırmayın. Antibakteriyel ve dezenfektan özelliği olduğundan akne ya da sivilce gibi cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor. Ansızın bir sivilceniz çıktıysa ya da çıkar gibiyse minik bir pamuk yardımıyla lokal olarak sivilce üzerine uygulamanız; oluşmasını engelleyecek ya da oluşan sivilceyi hızlıca kurutacaktır.

 

Bitki alerjilerine karşı, herhangi bir bitkisel yağ kullanmadan önce mutlaka cildinizin küçük bir alanında denemenizi ve herhangi bir ürün ya da bitki kullanımında kızarıklık, kaşıntı, tahriş yaşarsanız doktorunuza başvurmanızı öneririz

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(32109 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Adaçayı Yağı Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Adaçayı Yağı Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Adaçayı Yağı Faydaları ve Zararları Gaz söktürücü, ter kesici, idrar arttırıcı etkileri vardır. Yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılmaktadır. Bebeklerde gaz gidermeye yardımcı olur. Ayrıca Bronşit astım ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılması önerilir. KULLANILIŞI Dahilen; Günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir....

Adaçayı Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Adaçayı Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Adaçayı Yağının Faydaları ve Zararları Adaçayı Yağı Mide ve bağırsak gazlarında, Menopoz dönemindeki sıcak basması ve terlemenin giderilmesinde yardımcıdır.Hazım sisteminin düzenli çalışmasına destek olabilir.Banyo suyunda kullanıldığında zindelik verir.Antiseptik etkinlik sağlayabilir.Ağız, Boğaz ve Diş eti iltihaplarında suya damlatılarak gar...

Çay Ağacı Yağı Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Çay Ağacı Yağı Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

İngilizcesi Tea Tree olan Çay Ağacı’na yağ formunda ya da kozmetik ürünü içerisinde ulaşmak mümkün. Çay Ağacı yağı Avustralya’da Hint Defnesi olarak bilinen bir bitkiden elde ediliyor. Türkçe: Çay Ağacı İngilizce: Tea Tree Latince: Melaleuca alternifolia Vatanı ve İklimi Avustralya’ da yetişen popüler bir bitki çeş...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi