Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Acem Borusu Sarmaşığı Çiçeği
Acem Borusu Sarmaşığı Çiçeği Özellikleri
- Latince :Campsis sp
- Familya : BIGNONIACEAE
- Anavatanı : Afrika, Çin ve Japonya
- Mekan : Dış Mekan
- Grup : Mevsimlik Çiçekler
Tanımı: Ilıman ve sıcak iklimlerde sürekli yeşil kalmasına rağmen karasal iklim koşullarında yapraklarını döker. Kırmızı, kızıl veya turuncu renkli, 3-6 cm boyundaki borazan görünümlü oldukça gösterişli çiçekleri vardır. Bitki yaz mevsimi boyunca çiçek açıp ve uzun süre çiçekli kalmaktadır.
Işık İsteği: Bol güneş seven bir bitki olduğu için tam güneş alan yerlere tercih etmektedir.
Sıcaklık İsteği: Her bölgeye uyum gösterirler. Akdeniz ve Ege bölgelerinde bitki yapraklarını dökmemektedir.
Toprak İsteği: Organik maddece zengin iyi drene edilmiş topraklar bitki için uygundur.
Sulama: Yaz aylarında düzenli olarak sulanmalıdır.
Budama: Kış sonunda önceki yıl çiçek açmış bütün dallar 3-4 göz üzerinden budanmalıdır.
Üretimi: Tohum ve çelikle üretimi yapılır.
Hastalık ve Zararlılar: Genç bitkilerde mantari hastalıkların yanı sıra, yaprak bitleri, salyangoz ve sümüklü böceklerle mücadele edilmedir.
Meşe ağaçlarına diğer tüm ağaçlardan daha fazla şimşek düşer. Belki de bu yüzden eski Yunanlılar’da meşe ağacı şimşek ve gök gürültüsü Tanrısı Zeus’un ağaçları olarak kabul görürdü.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri