• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Çalı formunda gelişir. Çok dayanıklı, zahmetsiz ve kolay yetişen bir bitkidir. Hafif kokulu olup, budamaya çok güzel karşılık verir. Tam çiçeklendiğinde lavanta benzeri bir görüntü sergiler. Dona dayanıklıdır. Çok sert geçen kışlarda tüm üst aksamını kaybetse de, kökler sağlam kalacağı için her bahar yeniden sürer. Çiçeklenme zaten yeni sürgünler üzerinde olduğundan hiç sıkıntısız her sezon çiçeklenmeye devam eder.

  • Dikim Yeri: Güneşli 
  • Önerilen: Saksı ve bahçe yetiştiriciliğine uygun.
  • Toprak: Her türlü toprakta başarı ile gelişip çiçeklenir.
  • Büyüme Hızı: Hızlı
  • Çiçeklenme Dönemi: Yaz başından itibaren sonbahar sonuna dek.
  • Bitkinin Maks. Eni: 90+ cm
  • Bitkinin Maks. Boyu: 120+ cm
  • Dona Dayanıklılık: Dona dayanıklıdır.
  • İklim Kuşağı: 4-9
  • Ömrü: Çok yıllık

 

Dikim: Eğer kalıcı yerine dikmek için hala soğuk bir dönemde fide alıyorsanız, fideleri kalıcı yerine dikene dek 9-15 cm çaplı saksılara dikerek kışı korunaklı bir yerde geçirtebilirsiniz.
Dikim toprağında, gelen fidenin topraklı kısmıyla aynı derinlikte ve genişlikte bir delik açın ve fideyi içine hafifçe bastırarak oturtun. Fidenin kökleri eğer toprağı spiral şeklinde sarmışsa, dikimden önce elinizle kökleri açarak dikimini gerçekleştirin. Kökler olabildiğince toprağa dik girmelidir.


Bu dikimden hemen sonra mutlaka toprağı derinlemesine, bol ve temiz suyla sulayın. Bu sayede toprak kök çevresine oturur ve hava boşluğu kalmaz. Bu aşama dikim toprağı çamur gibi ıslak bile olsa yapılmalı asla atlanmamalıdır. Bu aşamadan sonra dengeli bir gübre ile her 14 günde bir fideleri beslemek gelişimi sağlar. Çoğu saksı toprağında besin bulunmaz ya da yeterli değildir. Bitkilerde canlıdır ve gelişim için besine ihtiyaç duyar.

 

Bitkinin kendini göstermesi için dallanması ve her dalda da çiçeklenmesi gerekir. Bu nedenle özellikle süs bitkilerini olabildiğince erken sipariş verin. Bu sayede bahara ve yaza dek gelişmek için fırsat bulurlar. Bitkinin dallanması için fide dikiminden ortalama 14 gün sonra tüm sürgün uçlarını tırnağınız ya da keskin bir bahçe makası yardımıyla budayınız. Bu işlemi yaptıktan 21-30 gün sonra bu kez yeni süren diğer tüm sürgün uçlarını aynı şekilde budayarak bir kez daha yapabilirsiniz. Bu şekilde bitkinizi baharda ve yaz aylarında çiçeklenmesi için hazırlamış olursunuz.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(15436 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Rus Adaçayı Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Rus Adaçayı Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Çalı formunda gelişir. Çok dayanıklı, zahmetsiz ve kolay yetişen bir bitkidir. Hafif kokulu olup, budamaya çok güzel karşılık verir. Tam çiçeklendiğinde lavanta benzeri bir görüntü sergiler. Dona dayanıklıdır. Çok sert geçen kışlarda tüm üst aksamını kaybetse de, kökler sağlam kalacağı için her bahar yeniden sürer. Çiçeklenme zaten yeni sürgünle...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi