• notifications1
  • menü

Bugün : 26 Nisan 2024 Cuma

Manolya Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Manolya Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Manolya / Manolyagiller

Tabi ki muhteşem çiçekleri ve rengarenk tohumları, yaz kış yem yeşil yapraklarıyla çok sevdiğimiz bir ağaç. Beyaz çiçekli bizim tercihimiz. Sakın yanlışlıkla yaprağını döken manolya satın almayın. Kışın kel kalır. En iyisi ekim ayında parkları gezin, tohumlar dökülmeye başlamıştır. Pembe tohumlara dokunmaya kıyamazsınız. Tohumdan yetiştirmek hiç kolay değil. Manolya profesörü bir abimizin sitesinin linkini vereceğim, çok güzel anlatmış.

 

Hafif asidik toprakları sevdiği için Marmara ve Karadeniz bölgesinde daha kolay yetişiyor. Suyu da seviyor olması bu bölgeleri ön plana çıkarıyor.

 

Sert budama yapılmamalı. Zaten 3ncü yıldan sonra budama istemiyor.

 

Çoğu türün tohumları kışın ekilmelidir. Ekim ayı başında iyice olgun tohumları toplayıp (Yere kendi düşenleri toplamak en iyisidir) dış alanda saksınızın içine yerleştirin. Üzerini hafifçe kumla ve ince tülbentle örtün, börtü böcekten, kuştan (kuşlar hemen yemeye gelirler) zarar görmelerini engelleyin. Bu şekilde kışı geçiren manolya tohumunu baharda hafifçe toprağa gömün, (bakla eker gibi) Kesinlikle çimlenecektir.

 

İkinci yöntem şu; Tohumların kırmızı kabuklarını tohumu zedelemeden soyun. En kolay yöntem bezle zımpara yapar gibi ovalamak. Kasım ortasında zengin bir toprağa bakla eker gibi ekin ve dışarı bırakın.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(11142 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Manolya Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Manolya Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Manolya / Manolyagiller Tabi ki muhteşem çiçekleri ve rengarenk tohumları, yaz kış yem yeşil yapraklarıyla çok sevdiğimiz bir ağaç. Beyaz çiçekli bizim tercihimiz. Sakın yanlışlıkla yaprağını döken manolya satın almayın. Kışın kel kalır. En iyisi ekim ayında parkları gezin, tohumlar dökülmeye başlamıştır. Pembe tohumlara dokunmaya kıyamazsınız....

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi