• notifications1
  • menü

Bugün : 11 Temmuz 2025 Cuma

Marul Gübrelemesi Nasıl Yapılır?

Marul Gübrelemesi Nasıl Yapılır?

Marul Gübreleme

Marul Yetiştiriciliği

Dikimden önce verilerek toprakla karışması sağlanmalıdır.

 

Hümik Asitten toprak ekime hazırlanırken dekara 1000 cc ve bitki boyu 20-25 cm olduğunda 1000 cc topraktan uygulanır.

 

15.15.15 Kompoze gübresinden dekara 25 kg toprak hazırlığından sonra açılan çizilere verilip, topraklar karışması sağlanmalıdır.

 

% 33 N Amonyum Nitrat gübresinden dekara 10 kg ve % 13-44 K2O Potasyum Nitrat gübresinden dekara 12 kg rozet yaprak döneminde uygulanmalıdır.

 

% 33 N Amonyum Nitrat gübresinden dekara 10 kg ve % 13-44 K2O Potasyum Nitrat gübresinden dekara 12 kg baş bağlamadan önce uygulanmalıdır.

 

ÇİNKO sıvı gübresinden dekara 200 cc dozunda yapraktan uygulanmalıdır.

 

Not: Önerilen miktarlar, yetiştirilen bitkinin ihtiyacı olan ortalama bitki besin maddesi miktarları dikkate alınarak hesaplanmıştır. Kesin sonuçlar için toprak analizi yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Konu İle İlgili Dokümanlar

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(98949 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Muz kendi kendine yayılmaz, mutlaka insan eli ile dikilmesi gereklidir. Bilimsel açıdan da muz ağacı, aslında ağaç değil "ot" kabul edilmektedir. Odunsu yapılı olmayan bitkiler arasında en yaygın olanı muzdur.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri