• notifications1
  • menü

Bugün : 16 Temmuz 2025 Çarşamba

Boynuzlu Yoğurt Otu Nedir?

Boynuzlu Yoğurt Otu Nedir?

Boynuzlu yoğurt otu

Galium tricornutum

 

Çevre İstekleri : Kireçli-tınlı toprakları sever. Güney Avrupa’da tahıllarda çok sık rastlanır. Çukurova’da buğdayda bulunmuştur. Sıcağı sever.

 

Morfolojisi : Yetişme şekli yapışkan otu gibidir, ancak boyu daha kısadır. Çiçeklerde daha küçüktür (10-40 X 2,5-8 mm), üç çiçek bir arada bulunur, renkleri yeşilimsi beyazdır. Meyve geliştiğinde geriye doğru kıvrık olan sapı bu bitki için tipiktir. Tohumlar 3-5 mm büyüklüğünde, yuvarlağımsı ve üzerleri batıcıdır.

 

Yoğurt Otu, Duvar fesleğeni, Bereotu, Parietaria officinalis, Galium aparine gibi farklı isimlerle de anılır.Isırgangiller familyasına ait olan bu bitki yaklaşık olarak 30-80 cm boylarında, dikine yükselen, çok yıllık bir türdür. Gövde kısmı 4 köşe olup üstü çengele benzeyen ince kıllarla kaplıdır. Gövdenin alt kısmı çok dallıdır. Çiçekleri yaprak sapları dib kısmına kadar kümelenmiş biçimde son derece ufak birden fazla çiçekten oluşur ve genelde beyazımsı yeşil renktedir.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(73186 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Soğan doğrarken sakız çiğnemek göz yaşarmasını önler.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri