Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetkilendirilmiş Yükümlülük Belgesinin Faydaları Nelerdir?

- Sorhocam
- Sistem Kalite Belgelendirme Notları
- Sistem Belgelendirme
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 210 okunma
Kısa ismi YYS olan Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi veya Sertifikası, güvenilir ve mevzuat uyarınca belirtilen şartları tedarik eden kuruluşlar adına ithalat ve ihracat aşamalarında gümrükleme faaliyetlerinde geçen zamanı indirgeyen ve bu kuruluşların yurt dışından satın aldığı ürünlerini direk fabrikaya getirilebildiği yada yurt dışına sattığı ürününü fabrikadan gümrük sınırına gönderebildiği bir kavramdır.’’
Yetkilendirilmiş yükümlülük belgesinin faydaları alt kısımda yer almaktadır.
Yerinde Gümrükleme; güvenilir olduğunun onayı gerçekleşmiş kuruluşların ürünlerine yönelik gümrük faaliyetlerini, gümrük idaresi adına kuruluşların kendi alanlarında yapmasıdır. Yerinde Gümrükleme, haklarında yalnızca Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi olan ve uygulamaya yönelik alakalı ek şart yada şartları karşılayan kurumlar faydalanabilmektedir. İhracatta yerinde gümrükleme ile beraber ürünün ihraçını taşıyıcı şirketin kendi alanlarında basitleştirilmiş kural ve metotlar kapsamında gerçekleşmesi ile, ürünün ihracat gümrük müdürlüğüne iletilmeden direk çıkış gümrük idaresine sevki sağlanmaktadır.
Yetkilendirilmiş Yükümlülük Belgesi Alan İthalatçı Firma;
Belgenin sağladığı hak ve kolaylıklardan 2 basamakta faydalanabilir.
- » Basamaktaki haklardan belgeyi alan herkes kullanabilir.
- » Basamaktaki haklardan faydalanmak adına ilave koşulları karşımak gerekli görülmektedir.
Basamakta Faydalanılacak Haklar
- » Yeşil Hat (Eşyanın belge inceleme yada muayene yapılacak hat )
- » Eksik Belgeyle Beyan
- » Taşıt üstünde uygulama,
- » Kısmi teminat (%10)
Basamakta Faydalanılacak Haklar
- » İthalatta Yerinde Gümrükleme: Eşyanın dış alım gümrük idaresine iletilmeden vatana ilk giriş gümrük idaresinden direk kuruluşun kendi yada anlaşmalı tesisine gönderilmesidir. Bu tesis yerinde gümrükleme iznine sahip olurken kayıt altına alınan tesistir.
- » Depolama alanına gelen dış ülkeden alınan ürün, 48 saat kapsamında getirildiği araçtan indirilmedan ithal edilebilir.
- » Depolama alanına alınan ürünün dışarıdan alımı tesise geliş bildirimi tarihinden en fazla 20 günde tamamlanır.
- Duvar Alçısına Zarar Vermeden Nasıl Çivi Çakılır?
- Kirazda Kullanılan Önemli Anaç Çeşitleri Nelerdir?
- Ardıç Tohumu Faydası ve Zararı Nelerdir?
- Antalya Gazipaşa Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri Nelerdir?
- Antalya Gündoğmuş Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri Nelerdir?
- Acı Kavun Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Botanik Ders Notları
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya