Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Portakal Ağacı Ne Zaman ve Nasıl Aşılanır?
Portakal aşılama, portakal aşılama her meyve de olduğu gibi, turunçgillerde de oluşan bir aşı türüdür. Aşının yapılma nedeni hangi meyveyi istiyorsan onunla aşılamak için kullanılır. Portakalı aşılamak için turunç ağacına aşılayarak portakal olmasını sağlarız, o yüzden aşının olması şarttır çünkü portakalı aşılama yöntemiyle elde ederiz.
Portakal, Portakal c vitamini açısından vitamin deposudur. Portakal kış aylarında soğuk havalarda tükettiğimiz bir kış meyvesidir. Portakal turuncu rengi ve muhteşem görüntüsüyle herkesin gönlünde taht kurmuştur. Özellikle kasım, aralık, ocak, şubat aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Portakal şifalı ve çok faydalıdır. Başta C vitamini olmak üzere, a, b, c, d ve e vitamini içerir. Ayrıca portakal vücuda direnç kazandırır, güç verir. Zihin delik sağlar vücudun güçten düşmemesini sağlar, çocuklar için vazgeçilmez bir meyvedir.
Portakal aşılama nasıl yapılır?
Aşı iki değişik zamanda yapılır. En iyi aşılama eylül ekim zamanında yapılır. Diğer aşı ise mart, nisan aylarında yapılan aşıdır. Aşılama portakal ağaçlarında en çok sürgün verilen dönemde yapılır. Ağacın önce üstündeki diken ve sürgün gibi fazlalıkları temizlenir. Önceden dezenfekte olmuş aşı bıçağı yardımı ile aşıya başlanır. Aşıları bağlamada kullanılan aşı bağları aşının tutması için önemlidir. Aşılama ekiminden itibaren 8-9 ay içerisinde oluşur. Aşılamada göz yaşı aşısı kullanılır, ve temiz, virüssüz olması gerekmektedir. Portakal aşısı turuncu yapılarak portakal olması sağlanır. Aşılamanın en nemli faktörlüde iklim ve toprağa bağlıdır.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri