Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Ppm Hesaplamaları Nasıl Yapılır?
- Sorhocam
- Kimyasal Analiz Yöntemleri
- Analitik Kimya Ders Notları
- 0 dosya
- 0 resim
- 26 yorum
- 64129 okunma
Ppm Hesaplamaları Ve Ppm Formülü ; Ppt (binde bir), ppm (milyonda bir) ve ppb (milyarda bir) hesaplamaları aşağıda örnekleri ile birlikte verilmiştir. ppt, ppm ve ppb hesaplamaları ile ilgili bir sorunuz olursa bize yorumlar kısmından yazabilirsiniz.
Eser miktardaki çözeltilerin derişimini belirtmek amacıyla kullanılır.
- ppt = (g çözünen / kg veya litre çözelti)
- ppm = (mg çözünen / kg veya litre çözelti)
- ppb = (µg çözünen / kg veya litre çözelti) şeklinde ifade edilir.
Not: Bazen ppt ifadesi part per thousand (binde bir) olarak kullanıldığı gibi bazende part per trillion (trilyonda bir) olarak da ifade edilebilir. Bu nedenle hangi ifade için kullanıldığına dikkat edilmelidir.
Örneğin
Bir su örneğinin analizi sonucunda bulunan Na+ derişimi 200 ppm olarak bulunmuştur. Sudaki sodyum kaynağının NaCl olduğu düşünülmektedir. NaCl’ ün derişimi hesaplayız. Çözelti seyreltik olduğundan yoğunluk l g/mL alınabilir. Bu durumda çözeltinin litresinde 200 mg Na+ var demektir.
n (mol) = m (g) / Ma (g/mol) formülünden önce mol sayısı bulunur.
nNa+ = ( 200 x10-3 g) / (23 g/mol) = 8,70 x 10-3 mol
V = 1 lt olduğu için n = M
[Na+] = 8,70 x 10-3 M
Bu aynı zamanda NaCl nin molaritesidir.
Konu İle İlgili Etiketler
1 ppm kaç ppb eder? ppm çevirme nasıl hesaplanır? ppm ppb çevirme işlemleri 1 ppm kaç gram eder? örnek ppm ppb ppt soruları- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları