• notifications1
  • menü

Bugün : 4 Temmuz 2025 Cuma

Ziraat Mühendisliği - Tarım Ekonomisi Bölümü Tanıtımı

Ziraat Mühendisliği Tarım Ekonomisi Bölümü

Tarım ekonomisi bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir ve diplomada bitirilen bölüm belirtilir. Tarım ekonomisi alanında yetişen ziraat mühendisi tarımsal üretim kaynaklarından en az masrafla yüksek verimi elde etmek için neler yapılması gerektiğini araştırır; projelerini hazırlar, tarım ürünlerinin pazarlanması için gerekli önlemler geliştirir. Tarımın ekonomik sorunlarına çözüm bulmak amacı ile araştırmalar yapar; tarım politikasını belirleyen kuruluşlara danışmanlık hizmeti verir.

 

Tarım Ekonomisi Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları

Tarım ekonomisi bölümünden mezun olan ziraat mühendisleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım Kredi kooperatiflerinde, T.C. Ziraat Bankasında, DSİ Genel Müdürlüğünde, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında, Devlet Planlama Teşkilatında, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.´nde, Türkiye Kalkınma Vakfında ve özel proje hazırlama bürolarında görev alabilirler.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

Sadettin

28.07.2020 22:55:59

tarım ekonomisini okuyan bir kişi ilaç bayiliğini alıp ilaç ve zirai tohum vb satısı yapabilir mi

Sinan Kocaman

7.01.2021 00:23:34

Tarım Ekonomisi mezunu biri Zirai ilaç bayilik sınavına girip bayi açabilir mi ?

Asil Can

10.08.2021 18:06:33


Tarım Ekonomisi mezunu biri Zirai ilaç bayilik sınavına girip bayi açabilir mi ?

(86141 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Her münakaşanın temelinde birisinin cahilliği yatar.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri