Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Araba Koltuklarını Temizlemenin Kolay Yolu Nelerdir?

Araba Koltuklarını Temizlemenin Kolay Yolu
Araba koltukları aracın en kirlenmeye ve leke tutmaya müsait yerleridir. Özellikle kıyafetlerden, üzerine konulan eşyalardan taşınan tozlar ve arabada tüketilen gıda artıkları düşünülünce arabanın koltuklarının kirlenmesi kaçınılmazdır. Araba koltuklarının temizlenmesi için birçok pahalı ürün satılmaktadır ama evde kendi hazırlayacağınız bu karışımla mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.
Bu karışım için ihtiyacınız olanlar:
- 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı
- 2 yemek kaşığı sodyum karnonat (çamaşır sodası)
- 2 bardak sıcak su
- Fırça
- Temiz havlu
Öncelikle koltukları elektrik süpürgesi ile süpürün. Sıkışan ve kalan artıkları ortaya çıkarmak için güzelce fırçalayın.
Koltukları sileceğiniz karışımı hazırlayın. Bulaşık deterjanı lekeleri çıkarmada, çamaşır sodası da koltuklardaki tozu, kiri gidermede etkili olacak.
Fırçayı hafifçe bu karışıma batırın, fazla suyu silkeleyin ve yuvarlak hareketlerle koltukları fırçalayın. Koltuklar sırılsıklam olmayacak.
Fırçaladıktan sonra temiz bir havluyla koltukları silin.
Kalan lekeler olursa yeniden karışıma batırılmış fırça ile silmeyi deneyebilirsiniz.

Hintyağı Bitkisi Dünyanın En Zehirli Bitkisidir. Doğu Afrika, Hindistan’ın Doğal Bitkisidir. İçindeki Risin İsimli Toksin Özellikle Tohumlarında Fazladır. Tek Bir Tohum Yaklaşık 1-2 Gün İçinde Acı Verici Bir Ölüm Yaratır. Zehirlenme Başladıktan Sonra Durdurmak İmkansızdır Bir Panzehiri Yoktur. Kusma, Kanlı İshal Ve Yanma Hissi Başlıca Zehirlenme Belirtisidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri