Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Kiraz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

- Sorhocam
- Kimyasal Analiz Yöntemleri
- Faydalı ve Pratik Bilgiler
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 520 okunma
Kiraz Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Yaz meyveleri arasında kirazın yeri birçok kişi tartışılmazdır. Bazen kiraz yemek o kadar güzel ve keyifli bir hale gelir ki, kırmızıya boyanan sadece ellerimiz ve dudaklarımız olmaz. Eğer bir de sevdiğimiz bir tişört ya da gömlek üzerimizdeyse, kiraz keyfi biraz pahalıya mal olmuş olabilir. Peki ne yapmak gerek?
Kiraz Lekesini Çıkarmak için Ufak Tüyolar
Beyazlarda
Kiraz lekesini görür görmez üzerine hemen tuz serpin, eğer çok geç kalmamışsanız büyük ihtimalle ilk yıkamada rahatlıkla lekeler çıkacaktır. Eğer ilk yıkmada çıkmıyorsa biraz çamaşır suyu ilave edilerek yıkanabilir. Eğer leke kuruduysa kaynamakta olan bir sütün içerisine tamda lekenin olduğu kısmı bastırarak biraz bekleyin ve çıkardıktan sonra hafifçe ovalayın. Bu işlemin ardından çamaşır makinesindeki normal bir programla elbiselerinizi yıkayabilirsiniz.
Renklilerde
Renkli kumaşlarda da leke tazeliğini korurken tuz dökmek faydalı olacaktır. Eğer leke kurumuşsa lekeli kısım amonyaklı suya bastırılır ve bir süre bekletildikten sonra normal yıkama programı ile elbiseler yıkanabilir.
İpek ve Yünlü Kumaşlardaki Kiraz Lekesi
Çok zor gibi görünse de aslında ipek ve yünlü kumaşlarda da temizlik mümkün. Bunun için öncelikle lekenin tam altına gelecek şekilde emici özellikte bir bez konulur ve beyaz sirkeye bastırılmış bir pamuk yardımı ile leke ovularak temizlenebilir.
Konu İle İlgili Etiketler
kiraz lekesi nasıl çıkar?- Duvar Alçısına Zarar Vermeden Nasıl Çivi Çakılır?
- Kirazda Kullanılan Önemli Anaç Çeşitleri Nelerdir?
- Ardıç Tohumu Faydası ve Zararı Nelerdir?
- Antalya Gazipaşa Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri Nelerdir?
- Antalya Gündoğmuş Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri Nelerdir?
- Acı Kavun Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Botanik Ders Notları
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya