• notifications1
  • menü

Bugün : 21 Eylül 2024 Cumartesi

Tio Üre Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Görünümü : Beyaz toz
Kimyasal Adı : Thiourea, Thiocarbamide
Kimyasal Formülü : CH4N2S

 

Kullanım Alanları

Tio üre, ürenin oksijen atomu yerine kükürt atomunun geçmesiyle oluşmuş üreye benzeyen organik bileşik. Sülfokarbamit, sülfoüre veya tiyokarbamit olarak da bilinir. Kimyasal formülü CS(NH2)2dir. 172 °C'de eriyen bir katıdır. Suda ve alkolde çözünür. Ticari önemi pek fazla olmamakla beraber başlıca fotoğrafçılıkta, termoset reçinelerin üretiminde, böcek öldürücülerde, dokumacılıkta, bazı boya ve ilaçlarda kullanılır. Zehirli bir maddedir. Tio üre, altın ve gümüş ile kompleks yapabilen bir reaktiftir. Tio üre uygun bir oksitleyici ile metalik altın ve gümüşü çözündürebilir.

 

Tio ürenin klasik siyanürlemeye göre avantajları;
Alkali çözeltilere karşın asidik çözelti kullanılması, Anyonik metal-siyanür komplekslerine karşın katyonik kompleksler oluşturması, Asidik tio üre çözeltilerinin, Au ve Ag ekstraksiyonundaki bazı durumlarda toksik ve korozif olmayan bir seçenek olmasıdır. Tio üre liçi asidik çözeltilerde (pH=1-2) ve 45 °C’ye kadar olan sıcaklıklarda yapılmaktadır. Bu amaçla, sülfürik, hidroklorik veya nitrik asit kullanılabilirse de ekonomikliği nedeniyle sülfürik asit tercih edilmektedir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(11952 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Tio Üre Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Tio Üre Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Tio Üre Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Görünümü : Beyaz toz Kimyasal Adı : Thiourea, Thiocarbamide Kimyasal Formülü : CH4N2S Kullanım Alanları Tio üre, ürenin oksijen atomu yerine kükürt atomunun geçmesiyle oluşmuş üreye benzeyen organik bileşik. Sülfokarbamit, sülfoüre veya tiyokarbamit...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi