• notifications1
  • menü

Bugün : 8 Ekim 2024 Salı

Potasyum Klorür Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Potasyum Klorür Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Görünümü : Beyaz kristal kokusuz
Kimyasal Adı : Potassium monochloride
Ambalaj Şekli : 50 kg. torbalarda
Kimyasal Formülü : KCl

 


Kullanım Alanı 

Potasyum klorür kimyasal bir bileşiktir. KCl simgesi ile gösterilir. Potasyum ve klor elementlerinin birleşmesi ile oluşur. Saf hali, kokusuzdur. Beyaz kristallerden oluşur. Bu kristallerde yüzey merkezli küp şeklinde istiflenerek dizilirler. Sulu bileşiklerinde iyonlaşıp klor anyonları verdiği için klor kaynağı olarak kullanılır. Bir tuz olan potasyum klorür, suda yüksek çözünürlüğe sahiptir.

 

1. Sondaj: Su bazlı çamur delmede-sondajda potasyum klorür, dengeleyici olarak kullanılır. Ayrıca petrol üretiminde de kullanılabilir.
 

2. Elektroliz kaplamada: Asit banyolarında, yüksek gerilim potasyum klorür ile sağladığında, daha az zamanda daha çok kaplama yapılabilir.
 

3. Azo/tekstil boyalarında potasyum klorür sülfonik asitlerle beraber kullanılır.
 

4. Zeolit üretiminde: Sentetik olarak üretilen zeolitlerde potasyum klorür kullanılır.
 

5. Isıl işlem: Lehim/kumlama ile yüzey işlemi yapılamayacak malzemeler için, kullanılan ısıl işlem proseslerinde (özellikle alüminyum levhalarda)
 

6. Metalürjide: Yüzey işlem, galvaniz, döküm, ergitme kullanılır. Ayrıca alüminyum atıkları potasyum klorür ve sodyum klorür (tuz) kullanılarak eritilir, böylece içinde gereksiz atıklar uzaklaştırılır. Alüminyum atıkları bunun sonucunda yüksek kaliteli hale gelir.
 

7. Su Yumuşatmada: Potasyum Klorür, suyun sertliğine yol açan kalsiyum ve magnezyum iyonlarının sudan uzaklaştırılmasında kullanılır.
 

8. GIDA ve Gübre alanlarında da kullanılır. 

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(80020 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Yarım Kilo Limonda Yarım Kilo Çilekten Daha Fazla Şeker Vardır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi