• notifications1
  • menü

Bugün : 9 Temmuz 2025 Çarşamba

Malik Asit Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Malik Asit Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Kimyasal Adı : (2)-Butenedioic acid (2Z); (Z)-Butenedioic Acid
Kimyasal Formülü : C4H4O4


Kullanım alanı ve Tanımı

Malik asit Ham meyve sularından elde edilen, kimyaca adı hidroksi süksinik asit olan beyaz kristal katı. Malik asit endüstride maleik asitten ve bromosuksinik asitten elde edilir. Malik aside elma asidi de denir. Malik asitte asimetrik karbon atomu olduğundan, optikçe aktiftir. D (+) malik asit L (-) malik asit şeklinde iki izomeri vardır. L (-) malik asit, ham elmada, bektaşi üzümünde ve birçok meyvede bulunur. Kristal yapıya sahip olup havadan nem çekerek çözünür. Erime noktası 100-101°C'dir. Polarize ışığı çevirmesi, çözeltisindeki konsantrasyonuna bağlı olarak değişir.

  • L (-) malik asitten Walden çevirmesi ile elde edilir.
  • D (+) malik asit sebzelerde hiç bulunmaz.
  • DL malik asit 130°C'de erir.
x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(78651 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

İnsanın mutluluğunun temeli hak ve adalet konusunda toplanır. Bir insana yapılan haksızlık bütün toplumu yaralar. Hak ve adalet hissi bireylerden başlamalıdır. Ve insan, bireyin mutluluğunun kendi mutluluğu için şart olduğuna inanmalıdır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri