• notifications1
  • menü

Bugün : 23 Ocak 2022 Pazar

Mono Propilen Glikol Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Kimyasal Adı : 1,2,-propanediol
Kimyasal Formülü : CH3CHOHCH2OH

 

Tanımı ve Kullanım Alanı

Özellikler: Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir. Özellikle kozmetik uygulamaları için uygundur. Nötral ve higroskopiktir. Suyla bütün oranlarda karışır, alkoller, esterler ve ketonlarla daha az karışır. Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Solüsyonlarda mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir. Kozmetik endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, özellikle yüksek saflıkta ve kokusuz özellikte üretilmektedir.
 

Genel kullanım alanları: 

  1. Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır. Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir. Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır). 
  2. Ağız yıkayıcı (gargara), diş macunları, merhemler, cilt kremleri, şampuanlar ve parfümler(suyla çok fazla seyreltildiklerinde bile propilen glikol içeren çözeltiler genellikle berrak kalır)
  3. Emülsiyon oluşumunda kozmetik ürünlerinde bir koruyucu olarak,
  4. Kokular (esanslar) için bir solvent olarak,
  5. Doğal özlerden aktif özlerini elde etmek için bir ekstrakte edici olarak,
  6. Yağlayıcı olarak (örn; kozmetik endüstrisinde kullanılan makineler için) kullanılır.
  7. Kozmetik ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma özelliği vardır, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak için kullanılır. Jölede % 1-5, şampuanda % 0,5-5, kremlerde % 5-10, güneş sütünde % 5-10 oranında kullanılmaktadır.


Depolama: Paslanmaz çelik ve alüminyum konteynırlarda depolanması tavsiye edilir. Havayla temasından kaçınılmalıdır. Bu önlem, uzun süreli depolamalarda bile herhangi bir önemli bozulmayı engeller. Atmosferik oksijenden hariç tutulmazsa, ürün bozuculara, aldehitler ve asitlere dekompoze olabilen peroksitler oluşabilir.

x
Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz!

Güvenlik Kodu : 14171

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Mono Propilen Glikol Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mono Propilen Glikol Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mono Propilen Glikol Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Kimyasal Adı : 1,2,-propanediol Kimyasal Formülü : CH3CHOHCH2OH Tanımı ve Kullanım Alanı Özellikler: Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir. Özellikle kozmetik uygulamaları için uygundur. Nötr...

Mono Etilen Glikol Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mono Etilen Glikol Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Mono Etilen Glikol Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Kimyasal Adı : 1,2-Dihydroxyethane Kimyasal Formülü : HOCH2CH2OH Tanımı ve Kullanım Alanı Emülsiyon boyalarda, sulu sistemlerde donma önleyici olarak. Kazein, jelatin, dekstrin, bazı fenol-formaldehit reçine, alkid reçineleri ve boyar maddeler için ...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
reflesh

Geyikboynuzu yosununun sporları açık sarı bir toz üretir. Bu toz havai fişek yapımında kullanılır.

SORHOCAM.COM

Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları