SORHOCAM.COM
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Kayısı Aşılama (T Göz Aşısı Yöntemiyle) Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?
Kayısı Aşılama Nasıl Yapılır ?
- Kayısı ağacı olgun ve kahverengi dallarını 1 / 2 inç çapı kadar tomurcuk filizleri toplayın. Ağaç kabuğu kolayca soyulanları toplayın.
- Nemli bir bezle veya kurumaması için onları nemli tutmak için sarın
- Tomurcuk tabanı altında yaklaşık 1 / 2 inç başlangıç ve bunun üzerine 1 / 2 inç biten tomurcuk altında keserek aşılı yapılması için her bir tomurcuk filiz çıkarın. Tomurcuk kabuğundan kare ve üst kenarına küçük bir kalkan şeklinde kesin.
- Çıkartın ve sadece kabuğu tomurcuk bırakarak kesin, hafifçe sıkarak .Tomurcuk kurumasına izin vermeyin.
- Genç sürgüne gövde kabuğu 'T' şeklinde kesin .Çok derin kesmemek için dikkatli olun. Gövde kabuğu gevşetmek için, bıçağın ucu ile kesilen köşeleri kaldırın.
- Böylece tomurcuk kabuğu, 'T' kesilmiş yere tomurcuk kalkan sivri kısmı kaydırın. Üst kalkan 'T' Çapraz kesim yerine kadar tomurcuğu yerleştirin.
- Tomurcuk yerinde tutmak için lastik bant şeritler ile veya iple gövdeyi sarın. Tomurcuğu örtmeyin.
- Aşının tutup tutmadığını görmek için iki hafta sonra tomurcuğu kontrol edin. Tomurcuk yeşerir önümüzdeki ilkbahara kadar hareketsiz kalmalıdır. Büyümesi için yeni bir tomurcuk çıktığında (alttan) kök tarafına taraf oluşan tüm sürgünler çıkarın.
KULLANICI GİRİŞİ
ONLİNE TEST ÇÖZ
KONU KATEGORİLERİ
DİKKAT ÇEKEN KONU BAŞLIKLAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
#Bezelye Tohumu Çeşitleri
#Jüt Ip Nasıl Temizlenir?
#Hodan Yağı Nasıl Kullanılır?
#Asmalarda Yaprak Alma
#Kabak Yabancı Ot Ilaçları Nedir?
#Saraçoğlu Çörek Otu Yağı Neye Iyi Gelir?
#Bromus Sp. Nedir?
#Yıldız Koşnili
#Erik Iç Kurdu Ilacı
#Boru Çiçeği Tohumu
#Aslanyağı Nasıl Kulanılır?
#Peyzajda Kullanılan Çalılar Nelerdir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri