• notifications1
  • menü

Bugün : 4 Aralık 2024 Çarşamba

Salon Bitki Ve Çiçeklerde Bakım İşlemleri Nelerdir?

Salon Bitki Ve Çiçeklerde Bakım İşlemleri Nelerdir?

Salon bitkilerinin bakımı için bir takım aletlere ihtiyaç vardır.

  1. Saksı ve altlığı
  2. Sulama kovası
  3. Sprey (nemlendirmek için)
  4. Gübre
  5. Yosunlu destek çubuğu
  6. Bahçe Makası
  7. Parlatıcı sprey
  8. Zararlı ve hastalıklar için ilaç


Salon bitkilerinizin suya olan ihtiyacını parmağınızı 2 cm kadar toprağa batırarak anlayabilirsiniz. Kuruysa sulamak gerekir. Kış mevsiminde çiçeklerin dinlenmesi için daha seyrek sulama yapılması gerekir.
Bitkilerin yapraklarını ayda bir kez nemli bir süngerle temizleyebilirsiniz. Parlatıcı sprey, büyük yapraklı bitkilerde kullanılabilir ancak, afrika menekşesi, aşk merdiveni ve çiçekli, tüylü yapraklı bitkilerde asla kullanılmaz.


Çiçeklerimizin saksı değişimi en iyi bahar aylarında olur. Bitki kökleri saksıdan dışarıya çıkmış ve toprak çabuk kuruyorsa saksı değişimi yapılmalıdır. Bunun için gerekli olan, değiştirilmesi gereken saksıdan bir büyük saksı ve biraz topraktır.


Yeni saksının içine bir kaç taş, biraz kum ve üzerine gübreli toprak koyduktan sonra eski saksıdaki çiçeğin toprağını dağıtmadan yeni saksıya yerleştiriniz ve yan boşlukları toprakla doldurunuz.
Saksıya çiçeği ve toprağı iyice yerleştirdikten sonra, uygun yerleşim yerine koyarak hemen sulamayı yapınız. Saksı değişimini yaparken, bahçeden aldığınız toprağı değil, iç mekan bitkileri için hazırlanmış karışım toprağı tercih ediniz.

 

Karşılaşabileceğiniz Sorunlar

  • Yapraklarda Sararma: Özellikle kışın saksı toprağının gereğinden fazla nemli tutulması, bitkinin fazla sulanması ve aşırı güneş altında ışığa maruz kalması buna neden olabilir
  • Yaprak Dökülmeleri: Çiçekli haldeyken bitkiye çok su verilmesi, saksı toprağının çok nemli tutulması, aşırı derecede kurutulması veya ani sıcaklık değişikliği yaprak dökülme nedenlerindendir.
  • Tomurcuk Dökülmesi: Saksı toprağının çok nemli tutulması, fazla kuru olması, çiçeğin yerinin sık değiştirilmesi ve yoğun karanlık tomurcukların dökülmesine neden olur.
  • Kök ve Gövde Çürümeleri: Toprağın fazlaca nemli tutulmasından kaynaklanır. Yapraklardaki Kahverengi Yanıklar: Püskürtme yapıldıktan sonra, güneşin bitkinin üzerine direkt gelerek yaklaşmasından kaynaklanır.

 

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

Sorhocam

14.10.2020 10:53:26

Köken hava aldığı için suyunu alamamıştır. Şuan için bir şey yapmanıza gerek yok zamanla toplar kendini.

Sevim

14.10.2020 09:49:55

Uyku cicegimi nasıl kurtarabilirim.cok güzel sevgimle buyuttugum cicegimde solucan oluştu.bircok yöntem denedim arindiramadim.dun toprağını değiştirip yumurta kalmasın diye koku yıkayıp yeni saksıya yeni tooraga geçirdim.sabah kalktığımda bu yapraklar hepsi yanlara eğilmiş.ne yapabilirim

(06719 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Kötümserlik kanserden daha tehlikeli bir hastalıktır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi