• notifications1
  • menü

Bugün : 22 Mart 2025 Cumartesi

Armut Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Armut Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Armut Gübreleme Programı

Armut toprak istekleri bakımından fazla seçici değildir. Toprak isteği kullanılan anaca göre değişir. Bununla beraber kökleri derine gittiği için, toprak ne kadar derin, geçirgen, sıcak, tınlı ve besin maddelerince zengin olursa, ağaçların gelişmeleri de o kadar iyi ve verimleri o oranda yüksek olur. Bunun yanında çok kuru, sığ ve taşlı topraklarda yetişen armutların meyveleri biçimsiz ve fazla kumlu olur.

 

Ağır ve nemli topraklarda ise sofralık armutların meyve eti kaba ve yavan olmaktadır. Böyle topraklarda kışlık armutlar iyi olgunlaşmaz ve depoda muhafaza süresi azalır. Derin, geçirgen, tınlı ve 6-7 pH’lı topraklar armut yetiştiriciliği için uygundur. Ancak kireçli topraklarda ayva kloroz göstermesi nedeniyle armutta anaç olarak kullanılmamalıdır.

 

Armut Gübreleme Programı

Konu İle İlgili Dokümanlar

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(30357 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

En uzun yaşayan ağacın genelde çınar olduğunu biliriz; ancak bir zeytin ağacının 1500 sene yaşadığını size söylesek?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi