Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.
Altın Kelebek Zararlısı (Euproctis chrysorrhoea)

- Sorhocam
- Bitki Koruma (Hastalıklar Ve Zararlılar)
- Bitki Zararlıları (Entomoloji)
- 1 dosya
- 8 resim
- 1 yorum
- 2391 okunma
Altın Kelebek Zararlısı
(Euproctis chrysorrhoea)
ALTIN KELEBEK TANIMI ve YAŞAYIŞI
Altın kelebek Erginlerinde kanatlar tamamen beyaz ve ipek parlaklığındadır. Abdomen dişide iri olup uçkısmında kızıl kahverenginde kıl yığını yer almaktadır. Yumurtaları küme halindedir. Olgun larvanın rengi siyah olup üzerinde açık kahverenginde lekeler ve kabartılar bulunur.
Kabartılar üzerinde demet halinde çıkan uzun kahverengi kıllar bulunur. Altın kelebek Kışı larva halinde ağaç dallarında salgıladıkları ipeğimsi ağlarla oluşturdukları yuvalar içerisinde geçirirler. Gözler patlamaya başladığı dönemde yuvalarını terk ederler ve yeni çıkan yapraklarla& beslenirler.
ALTIN KELEBEK ZARAR ŞEKLİ
İlkbaharda tomurcuklar ve ağaçların uç dalarında yeni çıkan yaprakçıkları yiyerek daha sonrada tüm ağaca dağılarak, ağaçların yapraklarını yiyerek zararlı olurlar.
ALTIN KELEBEKİN ZARAR VERDİĞİ BİTKİLER
Kiraz, elma, armut, erik, vişne kayısı, ayva, muşmula, badem, meşe, ahlat, yabani gül, akdiken ve karaağaçtır.
ALTIN KELEBEK MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Mekanik Mücadele
Ağaçlar üzerinde bulunan Altın kelebek kışlık yuvaları budama makası ile kesilerek toplanmalı ve bahçeden uzaklaştırılmalıdır.
ALTIN KELEBEK KİMYASAL MÜCADELESİ
Altın kelebek mücadelesinde zorunluluk olmadıkça kimyasal mücadeleye başvurulmamalıdır.Mutlaka ilaçlama gerekiyorsa öncelikle biyopreparatlar kullanılmalıdır. Kış aylarında yapılacak kontroller ile bahçelerde ağaçların %30 veya daha fazla bulaşık ve bulaşık ağaçlarında %10’unda ağaç başına ortalama 15-20 veya daha fazla kışlık yuva bulunursa bu zararlı ile ilkbaharda ilaçlı mücadele yapılabilir.
Dokümanlar
- Altın Kelebek 111 kb

Peygamber Yiyeceği Hurma Ağacının Bir Özelliği De, Ekildiği Yerde Dişisi Ve Çocukları Olmadan Meyve Vermemesidir.
SORHOCAM.COM
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya