Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Kuru Tarımda Toprak İşleme Nasıl Yapılır?
- Sorhocam
- Tarım Ziraat Ders Notları
- Tarım Ziraat Teknik Bilgileri
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 361 okunma
Kuru tarımda sürüm zamanı önemlidir. Nadas yapılacaksa anız bozma işlemi erken ilkbaharda yapılır. (anız bozma kulağı küçültülmüş pullukla yapılır) Anızı bozulan toprak ilkbahar yağmurlarının etkisi ile sıkışırsa, kapileritenin kırılması ve Y. Otların kontrolü için yaz sürümü yapılmaktadır.
Yaz sürümü kaz ayağı gibi aletlerle 5-8 cm derinden yapılmalıdır. Sonbahar toprak işlemesi genellikle dipkazanı çizel ve normal soklu pullukla yapılmaktadır. (dipkazan derin işleme aleti olup her yıl kullanılması ekonomik olmaz) Çizel daha yüzlek toprak işleme aletidir.
Sonbaharda çizel 4-5 yılda bir kullanılırsa iyi sonuç verir. Kuru tarım alanlarında sonbahar toprak işleme yerine ilkbahar toprak işlemesi daha büyük fayda sağlar. Kışın şiddetli geçtiği ve don yapan yıllarda bitkilerin toprakla temasını sağlamak için merdane çekilmesi gerekir.
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları