• notifications1
  • menü

Bugün : 24 Mart 2023 Cuma

SALYANGOZ

Salyangoz yumuşakçalar sınıfına ait ayaksız sürünerek hareket eden iskelet sistemleri olmayan türlerdir. İskelet sistemleriSalyangozların iki adet büyük ve 2 adet küçük olmak üzere toplam 4 adet anteni vardır. Vücut yapıları ince bir zar,kabuk deri ve tül ile korunmaktadır. Kabuk ve beden arasında bir sıvı ayak kısımlarına dökülerek Salyangozun rahatça ilerlemesini sağlar.

 

Salyangoz dinleneceği zaman kabuğunu kapatır ve ara sıra açarak içeriye hava girmesini sağlar. Salyangozların tatlı su,deniz ve karada yaşayan türleri bulunmaktadır.Salyangozlar solungaç solunumu yapar ve rutubetli yerleri severler. Salyangoz yuvasını sırtında taşır. Orman ve ağaçlık yerlerde bulunabilirler.

 

Salyangozların 3 ile 15 yıl yaşayan cinsleri vardır. Salyangozlar çok sıcak ve çok soğuk havalarda yaşayamaz.

Salyangozlarda üreme çiftleşerek gerçekleşir. Genelde çiftleşme mayıs ayında olmaktadır. Salyangoz yumurtalarının ebatları 5mm civarındadır. 1 ay içinde yavru yumurtadan çıkar ve kabuklarını yerler.

 

 

SALYANGOZLARIN ZARARLARI

Salyangozlar otçul olup bitkileri yerler ve besinleri depo ederler. Bitki filizlerini yerler, kuru kısımları yemezler bu nedenle bahçe vb.alanlara zarar verirler.

 

 

SALYANGOZLA MÜCADELE

Salyangozla mücadele için mutlaka sıvı ilaçların kullanılması gerekmektedir.Salyangoz ile mücadele için kesinlikle bakanlık onaylı özel ilaçlar ve profesyonel yöntemlerle salyangoz ilaçlama yapmak gerekir.

x
Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz!

Novça

8.03.2021 15:10:54

salyangozun yüzüme faydası warmı

Güvenlik Kodu : 89669

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Salyangozlar İle Mücadele Yöntemleri

Salyangozlar İle Mücadele Yöntemleri

SALYANGOZ Salyangoz yumuşakçalar sınıfına ait ayaksız sürünerek hareket eden iskelet sistemleri olmayan türlerdir. İskelet sistemleriSalyangozların iki adet büyük ve 2 adet küçük olmak üzere toplam 4 adet anteni vardır. Vücut yapıları ince bir zar,kabuk deri ve tül ile korunmaktadır. Kabuk ve beden arasında bir sıvı ayak kısımlarına dökülerek S...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Yanlış bildiğin yolda; hеrkеslе yürüyеcеğinе, doğru bildiğin yolda; tеk başına yürü…

SORHOCAM.COM

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Copright 2014 - 2023 Konya