• notifications1
  • menü

Bugün : 6 Aralık 2024 Cuma

Evde Pire Mücadelesi

Evde Pire Mücadelesi

Evde Pire Mücadelesi Nasıl Yapılır?

Pirelere karşı ev ilaçlama mutlak suretle konusunda uzman olan personeller tarafından gerçekleştirilmelidir. Pire haşeresinin vücut yapısını incelediğimizde ise bunu çok daha iyi anlayabiliriz. Pireler kanatsız ve de kan emici haşere türüdür. Kanatları olmadığı için uçamazlar ama çok güçlü olan arka ayakları sayesinde oldukça yükseğe sıçrayabilirler.

Pireler eşsiz olan vücut yapıları sayesinde insan ve de hayvanların derisine tutunarak kanlarını emerler, konakları arasında yer değiştirirken son derece tehlikeli hastalıkları da bulaştırırlar. Bu haşereler vebanın insanlara bulaşmasında başrolü oynarlar. Pire yapı olarak dış parazitlerdir. Pireler genel olarak köpek, kedi ve kümes hayvanlarında bulunurlar ve de ısırdıkları yerleri uyuşturmak için kullandıkları özel bir yapıya sahip olan salgı deri üzerinde kaşıntı yapar. Pire ısırması deri üzerinde kabarma ve kızarıklıklara sebep olur. Taşıdıkları bakterileri ise insanlara bulaştırdığında çok çeşitli hastalıklara neden olurlar.

 

PİRE İLE MÜCADELE

Pire ile mücadele öncesinde pirelerin evimiz içerisinde ürediği ortamı tespit edip ilaçlamak, kedi ve köpek gibi hayvanları ise ilaçlayıp temizlemek gerekir. İlaçlar pireler pupa döneminde iken etkili olmadığı için ilaçlamadan sonra 15 günlük zaman zarfı içerisinde ara sıra pire görülmesi doğaldır. Kısmi ve ferdi mücadele ile pirelere karşı ev ilaçlama yapılması maalesef çözüme ulaştırmadığı gibi ayrıca zaman ve de maddi kayıplara yol açar. Pire ilaçlaması mutlaka profesyonel firmalar tarafından gerçekleştirilmelidir.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(93295 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Kaju Olarak Bildiğimiz Meyve Aslında Kaju Meyvesinin Sapıdır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi