Araştırma Deneme Metodları Örnek Sınav Soruları

ARAŞTIRMA DENEME METODLARI  VİZE

1. Deney hatasının azaltılmasında araştırıcının etkileri nelerdir, tartışınız.
  2. Varyans analiz tablosu ve ortalamalar verilmiş, buna göre hipotez ve en iyi önerilebilecek muamele soruluyordu.
  3. 7 grup ve 4 muamele vardı. Duncan testi uygulanarak baştan sona çözülüyordu (Blok değil, parsel uygulanıyor)
  4. Varyans analiz tablosunda boş bırakılan yerleri dolduruyoruz ve hipotezleri kuruyoruz.

ARAŞTIRMA DENEME METODLARI  FİNAL

1. 3 muamele değişik tekerrürlerde uygulanmış tablosu verildi. Buna göre varyans analiz tablosu oluşturuldu. Ne kadar yanılma payı olduğunu sordu.
  2. Beş ayrı muamelenin etkileri Latin karesi deneme tertibinde deneniyor. Denemenin planını (arazideki görünüşü) çizerek varyasyon kaynakları ve serbestlik derecelerini gösteriniz.
  3. Faktörüyel deneme sorusu vardı.
  4. Varyeteler ve bloklar verilmiş. Buna göre Tesadüf blokları deneme tertibinden soru çözümü vardı.

Ders notları için burayı tıklayınız.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
E
  • Efe
  • ***@sorhocam.com
Hocam büte kaldım yardım edermisiniz
R
  • Rabia
  • ***@sorhocam.com
Araştırma ve deneme metodları dersinde iki tane soru sordu hocamız ben yapamadım yardımcı olabilir misiniz
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Gthb ünvan değişikliği sınavında çıkmış sorular ve ders notları gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı görevde yükselme sınavında (teknisyen, tekniker ve mühendisler) sorulmuş sorular ve ders notları yer almaktadır. Devam Et
Dgs dikey geçiş sınavı 2 yıllık meslek yüksekokulu veya açıköğretim ön lisans programlarından, 4 yıllık bir açık öğretim ya da örgün eğitim lisans programına geçiş yapmaktır. Devam Et
Analitik kimya finalde çıkabilecek soru örnekleri kmno4 çözeltisinin standartizasyonu için 1,23g nac2o4 tartılıyor titrasyonda 22 ml kmno4 harcanıyor. Kmno4 ün kesin normalitesi nedir? 0,8g nacl tartılarak 200ml'lik bir çözelti hazırlanıyor. Devam Et
Temel olarak iki çoğaltma tekniği vardır 1. Generatif üretim (eşeyli üretim 2. Vegetatif üretim (eşeysiz üretim) 2.1) generatif (eşeyli) üretim 2.1. Devam Et
Çözümlü araştırma deneme metodları ders notları bir bilim metodu olarak istatistik bilim nesnel dünya ya ilişkin olayların anlaşılması için tarafsız gözlem ve deneye dayalı zihinsel etkenliklerin tümü olarak tarif edilir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?