Bağ alanlarında ilaçlama dönemleri genel olarak aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Tablo da ilaç isimlerine yer vermedim sadece dönem olarak belirttim. Yine akıllara takılan sorun olursa konu altına yazarsanız cevaplamaya çalışırım.

İlaçlama Zamanı
Hastalık veya zararlılar Açıklamalar
KIŞ İLAÇLAMASI
Mantari Hastalıklar

İlk ilaçlama yaprakların %70-80'i döküldüğünde %4'lük,

Diğer ilaçlama gözler uyanmadan önce %1-2'lik Bordo Bulamacı;

Göz taşı-Kireç karışımı veya hazır Bordo Bulamacı

GÖZLERİN UYANMA ZAMANINDA
Bağ Maymuncuğu Gözlerin uyanmaya başladığı dönemde, 25 asmada 10 zarar veya zararlı görülürse ilaçlama yapılır
SÜRGÜNLER 
20-25 cm OLDUĞUNDA
Bağ Mildiyösü  
Bağ Küllemesi  

ÇİÇEK SONRASITaneler Saçma Büyüklüğünü Aldığında

Bağ Mildiyösü

Bağ Küllemesi  
Salkım Güvesi  
Kurşuni küf Çiçeklenme döneminde yağış oldu ise Kurşuni Küf için ilaçlama yapılır.

TANELER NOHUT

BÜYÜKLÜĞÜNÜ ALDIĞINDA

Bağ Mildiyösü  
Bağ Küllemesi  

Salkım Güvesi

TANELERE BEN DÜŞME DÖNEMİNDE
Kurşuni Küf Ben düşmenin başlangıcında ve 10-15 gün sonra olmak üzere iki ilaçlama
Not:
Bu dönemde külleme ve mildiyö belirtileri var ise bu hastalıklar için de ilaçlama yapılmalı, son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye uyulmalı.
Salkım Güvesi  

Bağda İlaçlama Takvimi

Bağda İlaçlama Takvimi

Gelişme dönemlerine ve bağda problem olan hastalık, zararlı ve yabancı otlara göre hazırlanmış bağ ilaçlama programlarımızı, Ege ve Doğu Akdeniz Bölgeleri kapsamında görüntüleyebilirsiniz. Bölgesel ilaçlama programlarına ulaşmak için aşağıda yer alan PDF dökümanlarına tıklayınız.

ASMALARDA GÖRÜLEN ZARARLILAR

ASMALARDA GÖRÜLEN HASTALIKLAR

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • ***@sorhocam.com

Total herbisitler var onlardan kullanabilirsiniz 

ŞY
  • Şengül Yıldırım
  • ***@sorhocam.com
Asmamızı kurusun istiyoruz ne yapmamız lazim
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Patates tohum ilaçlama patates yetiştiriciliğinde tohum ilaçlaması, hastalık ve zararlılarla mücadelede çok önemli bir adımdır. Tohumların (patates yumrularının) ekim öncesi ilaçlanması, patates bitkisinin sağlıklı gelişmesini sağlar, ürün kayıplarını önler ve verimi artırır. Devam Et
Şeker pancarı hastalık ve zararlılarına karşı ilaçlama tablosu, yaygın hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılan bazı önerilen ilaçlar ve uygulama zamanları: hastalık / zararlı kimyasal mücadele (ilaçlar) uygulama zamanı kök çürüklüğü (rhizoctonia solani) fungisitler: Devam Et
Gübrelemeye bağlı olarak ortaya çıkan beslenme bozuklukları tarım ürünlerine olan talebin giderek yükselmesi öncelikle, bitkilerin daha iyi beslenmesini temin ederek sağlanan ürün artışları ile karşılanmıştır. Devam Et
Meyve ve bağ hastalıkları 1. Fungal hastalıklar 1. 1. Turunçgil zamklanma hastalığı 1. 2. Turunçgil uçkurutan hastalığı 1. 3. Mavi ve yeşil çürüklükler 1. 4. Kara leke hastalıkları 1. 5. Elma küllemesi 1. 6. Dal kanseri 1. 7. Memeli pas hastalığı 1. 8. Şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığı 1. 9. Devam Et
Tarımda kullanılan başlıca ilaçlama teknikleri ve özellikleri ilaçlama, bitkileri hastalık, zararlı ve yabancı otlardan korumak için uygulanan kimyasal veya biyolojik maddelerin bitki üzerine, toprağa ya da çevreye uygulanması işlemidir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?