Planlama Kapsamında Olmayan Ürünler Için Hangi Destekler Ödenecek?
Planlama kapsamı dışındaki diğer ürünleri üreten ve ÇKS'ye kayıtlı tüm çiftçilere Temel Destek ödenecek. Temel Destek kapsamında mazot maliyetinin %50'si ve gübre maliyetinin %25'i karşılanacak. Ayrıca Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce her üretim yılı başlamadan önce belirlenecek ürünlere Üretimi Geliştirme Desteği de verilecek.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
- Sorhocam
- admin@sorhocam.com
💬 ''Planlama Kapsamında Olmayan Ürünler Için Hangi Destekler Ödenecek?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Elma çeşitlerinin sertlik değerleri nelerdir? Granny smith, fuji, gala ve diğer elmaların sertlik oranlarını karşılaştırın. Hangi elma daha dayanıklı? Elmada çeşitlerine göre sertlik oran değerleri | hangi elma ne kadar sert?
Devam Et
Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretiminde planlamaya uymadığı tespit edilen çiftçiler, il/ilçe müdürlükleri tarafından 12 ay içinde planlamaya uygun üretim yapmaları konusunda yazılı olarak uyarılır.
Devam Et
Sertifikalı tohum ve fidan üretim desteği, toprak analizi desteği, fındık alan bazlı gelir desteği, küçük aile işletmesi desteği, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği, bombus arısı kullanım desteği kaldırıldı.
Devam Et
Suyu merkeze alan bitkisel üretim planlamasına esas stratejik ürünlerin belirlenmesinde; • ülkemiz gıda güvenliği, • ürünlerin stratejik önemi, • hayvancılıkta yem ihtiyacının karşılanması, • arz talep dengesi ve dış ticaret potansiyeli, • su varlığı ve su kısıtı •...
Devam Et
Fark ödemesi desteğine devam edilecek. Fark ödemesi kapsamına alınacak ürünlerin ve ödeme miktarının her yıl belirlenmesi süreci tarım ve orman bakanlığı ile hazine ve maliye bakanlığı tarafından aynı şekilde devam ettirilecek.
Devam Et