Erik Kurutma İşlemi

Kurutulacak eriklerin olgun olması gerekir. Erik kurutmada yöntem eriğin cinsine bağlıdır.Kalın kabuklu olan eriklerin kabuğunun üstündeki bal mumu tabakası, eriğin kurumasına engel olur ve çok geç kurur. Onun için kabuklu erikler, kaynar su buharında veya kaynar su içinde haşlanır, veyahut kül suyuna bandırılır. Sonra tepsilere konur, fırında veya güneşte kurutulur. Bu haşlama veya bandırma işlemi ile kabukların üstündeki balmumu tabakası inceltilir. Eğer eriklerin çekirdekleri ayrılabiliyorsa, erikler ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır, kesik tarafları üste gelmek üzere tepsilere dizilir, kurutulur.

Erikler sarı renkte ise, haşlamadan veya bandırmadan sonra bir de kükürtlenmesi gerekir, kükürtleme süresi bir saattir. Tam kurumuş olan erikler, iki parmak arasında sıkıştırıldığında çekirdeğinin kaymaması ve kabuğunun çok sertleşmemiş olması gerekir.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Erik Kurutma İşlemi Nasıl Yapılır?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Elma budama nasıl yapılır? Kış ve yaz budama zamanları, teknikleri ve dikkat edilmesi gerekenler bu rehberde. Sağlıklı ve verimli elma ağaçları için tıklayın! Elma budama nasıl yapılır? Devam Et
Pancarda dekardaki çıkış yüzdesi nasıl hesaplanır? Pancarda dekardaki çıkış yüzdesi (verim oranı), bir dekardan (1000 m²) elde edilen pancar miktarının, dekardaki ürün verimini ve çiftçinin üretim başarısını gösteren önemli bir parametredir. Devam Et
Pancarda kalite değerleri nasıl hesaplanır? Saf şeker, kuru madde ve ph analizi rehberi pancar üretiminde kalite değerlerinin doğru hesaplanması, şeker verimliliği ve ekonomik kazanç için çok önemlidir. Devam Et
Pancarda çiftçi geliri hesaplama sürecini adım adım öğrenin! Bu rehberde, üretim maliyetlerinin, verimin ve satış fiyatlarının nasıl hesaplanacağını ve net gelirinizin nasıl belirlenebileceğini keşfedin. Devam Et
Toprak analizi sonuçlarının değerlendirilmesi: tarımda verimlilik için adım adım rehber toprak analizi, sağlıklı bitki gelişimi ve yüksek verim için kritik bir adımdır. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?