Kurutmalık Üzümde Hormon (GA) Uygulaması Nasıl Yapılır?
Kurutmalık Üzümde Hormon (GA) Uygulaması
- 1- Salkım 7-10 cm arasında iken 20 ppm dozunda. (100 lt suya 2 hap yada 50 cc hap suyu) uygulayın. Mutlaka suyun pH düşürmek için tona 300 gr limon tuzu ekleyin
- 2-Uygulamayı mutlak surette tabancayla sprey yada bandırma şeklinde yapın
- 3- Hormon uygulamalardan sonra bir micro besin uygulması yapın.
- 4- Kurutmalık üzümde asla seyreltme hormonu uygulamayın. Ancak daneler 3-4 mm büyüklüğe geldiğinde 20 ppm hormon ile birlikte mutlaka deniz yosunu girin. hemen arkasında salkım ucunu kesin.
- 5- Daneler 3-4 mm iken damlamadan calsiyum girin. Eğer damlamanız yoksa hormon uyguluması arkasından 10 gün arayla kalsiyum uygulaması yapın
- 6- Danenin yumuşaması ve su yürüme ile birlikte üstten ve damlamadan potasyum girin
- 7- Sürgünler 10-15 cm iken güzel bir aralama yapın. bağ iyi havalansın. Asla yaprak almayın; Danenin yumuşaması ve su yüremesi ile birlikte salkım güneş görecek şekilde yaprak alın.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
- Sorhocam
- admin@sorhocam.com
💬 ''Kurutmalık Üzümde Hormon (GA) Uygulaması Nasıl Yapılır?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Bitkilerin büyüme ve gelişimini kontrol eden hormonlar nelerdir? Auxin, gibberellin, sitokinin ve diğer bitki hormonlarının etkilerini öğrenin, tarımda verimi artırın. Bitki hormonlar bitkilerde gelişim süreçleri, karmaşık ve hassas bir hormon dengesiyle kontrol edilir.
Devam Et
Elma budama nasıl yapılır? Kış ve yaz budama zamanları, teknikleri ve dikkat edilmesi gerekenler bu rehberde. Sağlıklı ve verimli elma ağaçları için tıklayın! Elma budama nasıl yapılır?
Devam Et
Pancarda dekardaki çıkış yüzdesi nasıl hesaplanır? Pancarda dekardaki çıkış yüzdesi (verim oranı), bir dekardan (1000 m²) elde edilen pancar miktarının, dekardaki ürün verimini ve çiftçinin üretim başarısını gösteren önemli bir parametredir.
Devam Et
Pancarda kalite değerleri nasıl hesaplanır? Saf şeker, kuru madde ve ph analizi rehberi pancar üretiminde kalite değerlerinin doğru hesaplanması, şeker verimliliği ve ekonomik kazanç için çok önemlidir.
Devam Et
Pancarda çiftçi geliri hesaplama sürecini adım adım öğrenin! Bu rehberde, üretim maliyetlerinin, verimin ve satış fiyatlarının nasıl hesaplanacağını ve net gelirinizin nasıl belirlenebileceğini keşfedin.
Devam Et