Suyu Merkeze Alan Tarımsal Üretim Planlamasının Amacı Nedir?

Yeni Tarımsal Üretim Planlamasıyla:

1. • Üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması,
  2. • Kaynakların etkin kullanılması,
  3. • Stratejik ürünlerin en uygun yerde yetiştirilmesi,
  4. • Hasat döneminde çiftçinin pazarlama sorunu yaşamasının önüne geçilmesi,
  5. • Çiftçinin refah düzeyinin artırılması,
  6. • İklim değişikliği dikkate alınarak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımının sağlanması,
  7. • Sürdürülebilir ham madde temini amaçlanıyor.

Tarımsal Üretim Planlamasıyla ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği belirleniyor. Stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması önceliğiyle hareket ediliyor. Ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarları tespit edilerek arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçiliyor.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Suyu Merkeze Alan Tarımsal Üretim Planlamasının Amacı Nedir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Zeytin nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve budama rehberi ile sağlıklı ve verimli zeytin ağaçları yetiştirin. 🌳 zeytin nedir? Zeytin, akdeniz iklimine özgü, sağlıklı yağları ve besin değerleri ile bilinen bir meyve türüdür. Devam Et
Zelkova nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve budama rehberi ile sağlıklı ve dekoratif zelkova ağaçları yetiştirin. 🌳 zelkova nedir? Zelkova, dayanıklı ve dekoratif bir yapıya sahip, genellikle park ve cadde ağaçlandırmalarında tercih edilen bir ağaç türüdür. Devam Et
Yalancı karabiber nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve budama rehberi ile sağlıklı ve verimli yalancı karabiber bitkileri yetiştirin. 🌳 yalancı karabiber nedir? Devam Et
Üvez nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve budama rehberi ile sağlıklı ve verimli üvez ağaçları yetiştirin. 🌳 üvez nedir? Üvez, özellikle meyveleri için yetiştirilen, küçük ve ekşi tatlı meyveleri olan bir ağaç türüdür. Devam Et
Turunç nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve budama rehberi ile aromatik ve sağlıklı turunç ağaçları yetiştirin. 🌳 turunç nedir? Turunç, narenciye familyasına ait, aromatik kabuklu ve ekşimsi tadıyla bilinen bir meyve türüdür. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?