Üzümde Hormon Uygulamaları (GA) Nelerdir?

ÜZÜM DE DANE İRİLEŞTİRME HORMON UYUGULAMASI İÇİN SIRAYLA YAPILACAK İŞLEMLER

<a title='Üzümde Salkım Uzatma Hormonu Nedir?' href='https://www.sorhocam.com/konu/3897/uzumde-salkim-uzatma-hormonu-nedir'><strong>Üzümde</strong></a> Hormon Uygulamaları

1- Çiçeklenme dönemi olan bağlarda çiçeklenme sonunu izleyin. % 110 yani çiçeklenme sonu 100 lt suya  bir hap yada 50 cc sıvı hormon koyarak uygulama yapın. Bu taneyi sivrileştirir.

2- Daneyi gözleyin. 3-4 mm çapa ulaştığında 4 hap yada 20 cc 100 lt suya hormon suyu koyun. Limom tuzunu unutmayın.Tona bir lt pekmez ve bir paket pakmaya  yada 1 lt MOG ilave edin. iyi bir deniz yosunu varsa koyabilirsiniz.

3- Dane irileşmesini gözleyin. şişirme hormonu en iyi dane 6-7 mm çapa ulaştığında iş görür. Yine limon tuzu ve pekmezi unutmayın. İkinci uygulama ne zaman olmallı bağ ve iklim koşulları söyler bunu. Belki 3 belki bir hafta sonra. Bağdan çıkmayın.  Dane 10 mm olunca daneyi şişeremediyseniz boşuna hormon uygulamayın. size zarar verir ertesi yıl doğuş zayıf olur

4-Şişirme hormonlarında en önemli şeylerden biri suyun PH si ve yayıcı yapışitırıcılardır. Limon tuzu  suyun ph sını düşürür. Pekmez ise hem en iyi yapıştırıcı hemde korbon kaynağıdır. Göz boyanyan silikon türü yayıcılara itibar etmeyin. Bunlar ne yaıcı ne de yapıştırıcıdır. Yaprağı parlatmaktan öte birşey yapmadığı gibi paranıza yazıktır. O paraya çoçuklarınıza bir hediye alın.

5- Övünerek söylüyorum ki sofralık üzüm konusunda dünyanın sayılı bağcılarından biri olarak kimseden bir çıkar beklemiyorum. Sadece gönüllü olarak hizmet veriyor ve bunu at  şunu at diyerek birşey den haberi olmayanlara karşı tek başıma da olsa bir savaş veriyorum. Ben bir lider olarak söylüyorum ki bu savaşdan hem ben hemde üretici galip olarak çıkacak

üzüm

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Ş
  • Şarköylü
  • ***@sorhocam.com
Hap olarak ne hapı mesela
D
  • Dogan
  • ***@sorhocam.com
Merhaba belliki bilgili birisiniz tahminim çekirdeksiz FLAME cinsi sofralık uretiyorsunuz ileri görüşünüz için BRAVO kurutmalık deneyip bilgisiz ihracaatçıları da uyarsanız ne güzel olur alternatif ürün üreticimize faydası olur çunku artık onları düşünen yok gerçi onlarda kendini düşünmüyor ya İŞTE ÇEKİRDEKSİZ FLAME NİN YARIM KİLO FİYATI 45 LİRAYA YAKIN face de gördum mesaj olarak yazdım bir de kuş üzümüne el atsanız ihracata katkı olur
AK
  • Ahmet kıyğı
  • ***@sorhocam.com
Mrba iyi akşamlar 1ton suya göre net
Ölçüleri almamız mümkünmü
H
  • HANİFİ
  • ***@
Dane ölçeri nereden temin ederiz
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Bitkilerin büyüme ve gelişimini kontrol eden hormonlar nelerdir? Auxin, gibberellin, sitokinin ve diğer bitki hormonlarının etkilerini öğrenin, tarımda verimi artırın. Bitki hormonlar bitkilerde gelişim süreçleri, karmaşık ve hassas bir hormon dengesiyle kontrol edilir. Devam Et
Bodur elma klon anaçları nelerdir? M9, bud 9, m27 gibi anaçların özelliklerini, avantajlarını ve dikkat edilmesi gerekenleri bu yazıda keşfedin. Bodur elma klon anaçların özellikleri nelerdir? Devam Et
Bir ton pancarın topraktan çektiği başlıca bitki besin maddeleri miktarları, pancar üretiminde toprağın besin dengesi ve gübreleme planı açısından çok önemlidir. Pancar, büyümesi ve gelişimi için belirli oranlarda azot (n), fosfor (p), potasyum (k) ve diğer mikro elementlere ihtiyaç duyar. Devam Et
🌾 ziraat fakültesi bölümleri nelerdir? – kapsamlı rehber ziraat fakültesi, tarım ve hayvancılıkla ilgili bilim dallarını kapsayan, üretimi bilimsel temellerle geliştirmeyi amaçlayan bir yükseköğretim kurumudur. Devam Et
Aşılı fide kullanımının tarımda sağladığı faydaları öğrenin. Hastalık dayanıklılığı, verim ve kalite artışı ile erken hasat imkanı sağlayan yöntemler. Aşılı fide nedir? Aşılı fide, farklı bitki çeşitlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan genç bitkidir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?