Bs En 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Faydaları Nelerdir?
BS EN 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Faydaları Nelerdir?
BS EN 16001 Enerji Yönetim sistemi belgesi faydaları alt bölümde maddeler halinde yazılmaktadır.
- » Üst idarenin katılımı sağlanır.
- » Firmanın içine diğer sistemleri ile enerji yönetim sistemi faaliyetleri birbirini tamamlar.
- » Tüm enerji masrafları gözden geçirilir ve Enerji envanteri ortaya çıkartılarak yüksek tasarruf sağlayacak enerji faktörlerine odaklanma sağlanır.
- » Daha verimli bir aşamaya götüren enerji süreç haritalarının oluşturulmasını sağlar.
- » Çalışanlar eğitimli, yetki ve sorumluluklarının farkındadırlar ve o sebeple uyumun sağlanmasında daha fazla katkı gösterirler.
- » Enerji harcamasında sapmalara sebebiyet verebilecek durumların meydana gelme risklerinin minimize edilmesi sağlanır.
- » Enerji harcaması tahmin edilebilir duruma gelir. Gizli kalmış yada bilinmeyen sapmalar ve atıklar açığa çıkar ve ihtiyaç duyulan faaliyetler gerçekleştirilir. Karar vermeyi kolaylaştıracak garanti bilgiler elde edilir.
- » Eğilimler ortaya çıkar. İlerlemeye açık alanlar ve zayıf taraflar belirlenir ve uygulama başlatılır.
- » Üst idarenin devamlı iyileştirmeye dair odaklanması sürdürülür.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
- Sorhocam
- admin@sorhocam.com
💬 ''Bs En 16001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Faydaları Nelerdir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Iso 16001 enerji yönetimi sistemi standardı, sera gazı emisyonlarınızı ve maliyetlerinizi minimize etmeye esaslı, verimli bir enerji yönetimi için sistemleri ve prosedürleri belirleyerek sistemi oluşturmanıza yardımcı olan milletlerarası bir yönetim sistemi standardıdır.
Devam Et
İso 16001 belgesi bütün sektörler için uygundur.Sektörlerin faaliyet büyüklüğü, sektörü ve coğrafi konumu önem arz etmemektedir.
Devam Et
Iso 14001 faaliyet planı ile açıklanmaka istenen bir nevi ıso 14001 yani çevre yönetim belgelendirmesinin yürütülme şeklidir.
Devam Et
Belgenin ortaya çıkış süreci fsc orman yönetim sistemi tarihçesi belgenin ortaya çıkış süreci ile başlar. Son zamanlarda orman sahalarındaki kaynaklarda hem de nicelik hem nitelik olarak önemli şekilde bozulmalar olmuştur.
Devam Et
Fsc belgesi; bilinç yükseltmeyi, hem tüketiciye hem de üreticiye ormanların sorumlu kullanımına doğru teşvikler sağlamayı arzulayan piyasa alt yapılı bir araçtır. Belgenin en belirgin faydası ise, pazar genişlemesi olmaktadır. Fsc sertifikasının faydaları neler?
Devam Et