📞 Organik Ürün Şikayet Hattı ve İletişim

Türkiye'de organik ürünlerle ilgili şikayetlerinizi iletebileceğiniz birincil resmi kurum ve hat, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan iletişim kanallarıdır.

1. Resmî Şikayet Hattı: Tarım ve Orman Bakanlığı (ALFA)

Organik ürünlerin etiketlenmesi, sertifikalandırılması, GDO içerdiği şüphesi veya yönetmeliğe aykırı satılması gibi konulardaki şikayetleriniz için doğrudan Bakanlığın iletişim hattını kullanabilirsiniz:

• Hat Adı: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İletişim Merkezi (ALFA)

• Telefon Numarası: 174

• Nasıl Çalışır: Bu hat üzerinden yaptığınız şikayetler, ilgili İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yönlendirilir ve resmî denetim ekipleri tarafından incelenir.

• Gereken Bilgiler: Şikayetinizi yaparken, ürünün tam adını, üretici/ithalatçı bilgisini, sertifika kuruluşunun adını ve logo/sertifika numarasını (varsa) ve ürünü aldığınız yeri belirtmek önemlidir.

2. Yazılı Başvuru ve İnternet Kanalları

Daha detaylı veya resmî yazılı şikayetleriniz için şu kanalları kullanabilirsiniz:

• CİMER: Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden'Tarım ve Orman Bakanlığı'nı hedef göstererek detaylı yazılı şikayette bulunabilirsiniz.

• İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri: Bulunduğunuz yerdeki İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bizzat giderek veya yazılı dilekçe ile başvurabilirsiniz.

• Alo 153 (Belediyeler): Bazı büyükşehir belediyeleri, kendi yetki alanlarına giren (özellikle pazar yerleri) gıda ve etiketleme denetimleri için bu hattı kullanır ve şikayetlerinizi ilgili birimlere iletebilirler.

Organik ürünlerin güvenilirliği, tüketicilerin bu tür şikayet hatlarını aktif kullanmasıyla doğrudan ilgilidir. Şikayetlerinizle birlikte ürün etiketinin fotoğrafı ve fatura/fiş gibi kanıtları sağlamak, denetim sürecini hızlandıracaktır.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?