• notifications1
  • menü

Bugün : 27 Nisan 2024 Cumartesi

Havuç, birçok iklimlerde yetişebilen kök sebzelerdir ve aynı zamanda uzun ömürlüdür. İlkbahar ve sonbaharda, büyüme mevsiminin serin dönemlerinde yetişmeyi tercih ederler.Havuç gevşek, hafif ve havadar bir toprağa ihtiyaç duyar. Çoğu toprağa kum eklemesi gerekiyor.

Ekim Dönemi;

  • Havuç tohumlarını sırayla 3-4 cm mesafe ile birbirinden ayrı olacak şekilde ekin.
  • Toprağı sık sık sulayarak nemli tutun. Toprak, küçük havuç tohumlarının filizlenmesini engelleyemez.
  • Havuç bazen yavaş filizlenir. Herhangi bir yaşam belirtisi göstermeleri 2 ila 3 hafta sürebilir, bu nedenle havuçlarınız hemen gözükmezse panik yapmayın!
  • Havuç en iyi tam güneş ışığı altında yetişir, ancak orta derecede gölgeye tolere edebilir. Ayrıca gölgede yetişen havuçlar, güneşte yaşayanlar kadar sağlam olmayacaktır.

 

Yetiştiricilik Dönemi;

  • Dikimden sonra, nemi korumak, çimlenmeyi hızlandırmak ve güneşin doğrudan köklere çarpmasını engellemek için hafifçe malçlayın .
  • Düzenli olarak sulayın.
  • Özenle yabani otları temizleyin, ancak bunu yaparken havuç köklerini rahatsız etmemeye dikkat edin.
  • Ekimden 5-6 hafta sonra gübreleyin.

 

Hasat Dönemi;

  • Havuç olgunlaşmalı ve yaklaşık 2-4 ay içinde veya en az yarım santimetre çapa ulaştığında hasat için hazır olmalıdır. İstediğiniz olgunluğa ulaşıldığında hasat yapabilirsiniz.
  • İlkbahar ve yaz aylarında havuç yetiştiriyorsanız, sıcaklık havuç köklerinin lifli hale gelmesine neden olabileceğinden, günlük sıcaklıklar çok ısınmadan hasat edin.
  • Birkaç dondan sonra havuçlar daha lezzetli olur. (Bir don, bitkiyi daha sonra kullanmak üzere kökünde enerji – şeker – depolamaya başlaması için teşvik eder.)

 

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(39755 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Adım Adım Marul Yetiştiriciliği

Adım Adım Marul Yetiştiriciliği

Evde yetiştirilen marul, hem tadında hem de A vitamini içeriğinde, Dışarıdan satın alınan alternatiflerden çok daha üstün! İşte bahçenizde marul ekilme, büyütme ve hasat şekli. Marul, ilkbaharda iyi yetişen ve çoğu bölgede düşen serin mevsim mahsulüdür. Marul fideleri hafif bir dona bile dayanıklıdır . Ekim Dönemi; Marul tohumlarınızı ekmede...

Adım Adım Yeşil Fasulye Yetiştiriciliği

Adım Adım Yeşil Fasulye Yetiştiriciliği

Pek çok farklı türde fasulye vardır, ancak bakla” yetiştiriciliği en kolay sebzelerden biridir. Çalı fasulyesi yada direk fasulyesi daha verimlidir, ancak oturak fasulyesi üretimi daha kolaydır. Fasulyeler sebze bahçesinin temelini oluşturular, çünkü sınırlı alanlarda büyümeleri kolaydır hem de mutfakta çok yönlüdürler. Ekim Dönemi; ...

Adım Adım Domates Yetiştiriciliği

Adım Adım Domates Yetiştiriciliği

Domates, arka bahçenin en iyi mahsulüdür ve onları büyütmek, düşündüğünüzden daha kolaydır. Bu domates yetiştirme ipuçları , en lezzetli bitkilerinizi korumanıza yardımcı olacaktır. Domatesler ılık mevsim mahsulüdür, seralara tohum ekmek hızlı çimlenmeye neden olur. Tohumlar filizlendiğinde seradan uzaklaştırıp dışarıya da ekebilirsiniz. D...

Adım Adım Havuç Yetiştiriciliği

Adım Adım Havuç Yetiştiriciliği

Havuç, birçok iklimlerde yetişebilen kök sebzelerdir ve aynı zamanda uzun ömürlüdür. İlkbahar ve sonbaharda, büyüme mevsiminin serin dönemlerinde yetişmeyi tercih ederler.Havuç gevşek, hafif ve havadar bir toprağa ihtiyaç duyar. Çoğu toprağa kum eklemesi gerekiyor. Ekim Dönemi; Havuç tohumlarını sırayla 3-4 cm mesafe ile birbirinden ayrı o...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi