Defne / Defnegiller

Her zaman yeşildir. Ülkemizin her yerinde kolayca yetişir. Erkek ve dişi çiçekler ayrı ağaçlarda yer alır. Tek başına yetiştirirseniz meyve vermez. Odunu çok serttir. Yapraklarını en çok tütsü olarak kullanırız. Bazı yerlerde fazlaca sinek olduğunda defne yaprağını tütsüleriz. Sinekler hiç yanaşmaz oraya.

 

İçeriğindeki öcanol ağrı gidericidir. Linalol ise ciğerleri rahatlatır.

 

Binlerce yıldır kullanılan bir bitki olduğuna göre her bahçede olması gerekir. Yabani defne zehirlidir, dikkat. Akdeniz ağacıdır ancak her yerde sorunsuz yetişir. Toprak fazla asidik olmasın yeter. Bol kök sürgünü verir. Bunları kesip alın. İsterseniz kökden söküp çoğaltın. Tohumdan üretimi zordur. Her zaman ve her şekilde budanabilir.

 

Çok kolay bitlenir. Erken önlem almalısınız.

 

Şahane kazma, çapa sapı yapılır. Sabun yaparken yaprakları veya yağını kullanın. Yağını yaparsanız (Yaprak ve meyveden) cilde ve eklem ağrılarına da iyi geliyor. Tütsü olarak çok etkilidir.

x
Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Güvenlik Kodu : 48760

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Defne Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Defne Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Defne / Defnegiller Her zaman yeşildir. Ülkemizin her yerinde kolayca yetişir. Erkek ve dişi çiçekler ayrı ağaçlarda yer alır. Tek başına yetiştirirseniz meyve vermez. Odunu çok serttir. Yapraklarını en çok tütsü olarak kullanırız. Bazı...

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.