Kanyaş

Sorghum halepense

 

Kanyaş otu : Normalde zehirli bir yem olmayıp kurak iklimlerde dere kenarlarında yetişen, siyanür zehirlenmesine neden olan durrin adlı glikozidi içeren yem bitkisi, geliç.

Kanyaş otu zehirlenmesi : Kanyaş otunu tüketen hayvanlarda, bitkide bulunan durrin glikozidinin sindirim kanalındaki bakteriler tarafından parçalanması sonucunda açığa çıkan hidrojen siyanür nedeniyle beş dakika içinde solunum güçlüğü, salya akıntısı, kaslarda titreme, kordinasyonsuzluk, işkembede gaz birikimi çırpınma ve ölümle belirgin bir zehirlenme. Bu zehirlenmelerde alınan glikozidin miktarına bağlı olarak ani ölümler görülebilmektedir.

 

Kanyaşı : Sulak yerlerde biten ayrık cinsinden zehirli bir ot.

x
Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Akif Dağ

(3 yıl önce)

Tek çenekli bitkiler. Örnek: Baklagiller, Turunçgiller, Gülgiller, Elma, Armut, Kayısı, Nar, Erik, Nane, Fındık, Ceviz, Marul…

Niğdeli Ziraatçi

(3 yıl önce)

Monokotiledon ve dikotiledon yabancı otlar hangileri bir kaç örnek verebilir misiniz?

Güvenlik Kodu : 87048

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Kanyaş Otu Nedir?

Kanyaş Otu Nedir?

Kanyaş Sorghum halepense Kanyaş otu : Normalde zehirli bir yem olmayıp kurak iklimlerde dere kenarlarında yetişen, siyanür zehirlenmesine neden olan durrin adlı glikozidi içeren yem bitkisi, geliç. Kanyaş otu zehirlenmesi : Kanya...

Sorghum Halepense (l.) Pers. (Kanyaş, Geliç)

Sorghum Halepense (l.) Pers. (Kanyaş, Geliç)

Sorghum halepense (L.) Pers. (Kanyaş, Geliç) (Dar Yapraklılar) Familyası : Poaceae (Gramineae) İngilizcesi : Johnson grass Çevre İstekleri : Dünyanın önemli yabancı otlarından olup, kurak nemli, besin maddesince zengin topraklar...

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.