Mısır Gübreleme Önerileri

Kullanılacak gübre miktarı toprağın verimlilik durumuna ve kullanılacak çeşide göre değişir. En iyisi üreticilerin topraklarını tahlil ettirmeleri,bunun sonucuna göre gübre kullanmalarıdır. Kombine mibzerle ekimde, gübre ekimle birlikte verilir. Diğer mibzerlerle ekimde, gübre diskaro çekilmeden önce verilmeli ve diskaro ile toprağa gömülmelidir. Fosforlu gübrenin tamamı ile azotlu gübrenin yarısı ekim sırasında verilmelidir. Azotlu gübrenin diğer yarısı ise kuru şartlarda ilk çapadan önce, sulu şartlarda ilk sulamadan önce sıra arasına bitkilere yakın ve amonyum nitrat olarak verilmelidir.

 

Toprak tahlili yapılmamışsa saf madde olarak dekara ortalama kuru şartlarda 12 –l4 kg azot, 5-7 kg fosfor; sulu şartlarda 16-18 kg azot, 7-9 kg fosfor verilebilir. Çiftlik gübresi kullanılırsa sonbaharda toprak işlemesinden önce dekara 2,5-4 ton gübre toprak yüzeyine dağıtılarak pullukla sürüp toprağa karıştırılmalıdır.

x
Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Güvenlik Kodu : 14549

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Tanelik ve Süt Mısır Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Tanelik ve Süt Mısır Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Mısır Gübreleme Programı Hafif kumlu topraklar ile çok killi topraklar hariç diğer topraklar mısır tarımı için uygundur. Mısır bitkisi iyi havalanan tınlı topraklarda iyi gelişmektedir. Toprak asitliğine karşı hassas bir bitki olup pH&r...

Mısır Gübreleme Takvimi Nasıl olmalıdır?

Mısır Gübreleme Takvimi Nasıl olmalıdır?

Mısır Gübreleme Önerileri Kullanılacak gübre miktarı toprağın verimlilik durumuna ve kullanılacak çeşide göre değişir. En iyisi üreticilerin topraklarını tahlil ettirmeleri,bunun sonucuna göre gübre kullanmalarıdır. Kombine mibzerle eki...

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.