Fasulye Gübreleme Önerileri

Bir baklagil olan fasulye, havanın serbest azotunu, Rhizobium phaseoli bakterileri sayesinde, köklerinde oluşan nodozitelerde bağlamaktadır. Daha önce fasulye üretimi yapılan bölgelerde bakteri popülasyonu genellikle yeterli olmaktadır. İlk kez üretim yapılacak bölgelerde bakteri aşılaması gerekir. 

Fasulye Gübreleme Önerileri

Organik gübre verme imkanı varsa; gübreleme sonbahar sürümüyle birlikte yapılır ve dekara sürümden önce 3-4 ton yanmış çiftlik gübresi verilir.  Ekim öncesi verilecek azot, gelişmenin ilk döneminde nodoziteler teşekkül etmediği için faydalı olacaktır. Maksimum azot bağlama bitkinin çiçeklenme döneminde olur. Bakla oluşumuyla birlikte nodüller de dejenerasyon başlar. 

 

Fosfor ve potaslı gübrenin tamamı ekimden 2 hafta önce sürümle birlikte toprağa karıştırılmalıdır. Azotlu gübre ise ekimden önce verilmelidir.Toprağın yapısına bağlı olarak bir dekara ortalama 3-5 kg N,  4-6 kg P ve 3-5 kg K verilir. 

x
Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Güvenlik Kodu : 73210

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Fasulye Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Fasulye Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Fasulye Gübreleme Programı Fasulye toprak istekleri bakımından seçici bir bitki değildir. Çok hafif kumlu topraklar dışında her toprakta yetiştirilebilir. Ancak organik madde bakımından zengin ve su tutma kapasitesi iyi olan topraklarda...

Fasulye Gübreleme Önerileri (Tavsiyeleri)

Fasulye Gübreleme Önerileri (Tavsiyeleri)

Fasulye Gübreleme Önerileri Bir baklagil olan fasulye, havanın serbest azotunu, Rhizobium phaseoli bakterileri sayesinde, köklerinde oluşan nodozitelerde bağlamaktadır. Daha önce fasulye üretimi yapılan bölgelerde bakteri popülasyonu ge...

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.