Kayısı Aşılama Nasıl Yapılır ?

  1. Kayısı ağacı olgun ve kahverengi dallarını 1 / 2 inç çapı kadar tomurcuk filizleri toplayın. Ağaç kabuğu kolayca soyulanları toplayın.
  2. Nemli bir bezle veya kurumaması için onları nemli tutmak için sarın
  3. Tomurcuk tabanı altında yaklaşık 1 / 2 inç başlangıç ve bunun üzerine 1 / 2 inç biten tomurcuk altında keserek aşılı yapılması için her bir tomurcuk filiz çıkarın. Tomurcuk kabuğundan kare ve üst kenarına küçük bir kalkan şeklinde kesin.
  4. Çıkartın ve sadece kabuğu tomurcuk bırakarak kesin, hafifçe sıkarak .Tomurcuk kurumasına izin vermeyin.
  5. Genç sürgüne gövde kabuğu 'T' şeklinde kesin .Çok derin kesmemek için dikkatli olun. Gövde kabuğu gevşetmek için, bıçağın ucu ile kesilen köşeleri kaldırın.
  6. Böylece tomurcuk kabuğu, 'T' kesilmiş yere tomurcuk kalkan sivri kısmı kaydırın. Üst kalkan 'T' Çapraz kesim yerine kadar tomurcuğu yerleştirin.
  7. Tomurcuk yerinde tutmak için lastik bant şeritler ile veya iple gövdeyi sarın. Tomurcuğu örtmeyin.
  8. Aşının tutup tutmadığını görmek için iki hafta sonra tomurcuğu kontrol edin. Tomurcuk yeşerir önümüzdeki ilkbahara kadar hareketsiz kalmalıdır. Büyümesi için yeni bir tomurcuk çıktığında (alttan) kök tarafına taraf oluşan tüm sürgünler çıkarın.
x
Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Ahmet Alioglu

(1 yıl önce)

kayisi agaci hangi ayda T goz asisi yapilir

Emre

(2 yıl önce)

Kayısı için en iyi aşı yöntemi ve zamanı nedir?

Güvenlik Kodu : 09764

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Kayısı Aşılama (T Göz Aşısı Yöntemiyle) Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

Kayısı Aşılama (T Göz Aşısı Yöntemiyle) Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır?

Kayısı Aşılama Nasıl Yapılır ? Kayısı ağacı olgun ve kahverengi dallarını 1 / 2 inç çapı kadar tomurcuk filizleri toplayın. Ağaç kabuğu kolayca soyulanları toplayın. Nemli bir bezle veya kurumaması için onları nemli tutmak için sarın...

Kayısı Ağacı Ne Zaman ve Nasıl Aşılanır?

Kayısı Ağacı Ne Zaman ve Nasıl Aşılanır?

Kayısı Aşılama, Bilindiği üzere her bitkinin kendine has özellikleri vardır. Kimi bitki derine kök yapar, kimi bitki de yüzeysel olarak kök yapar, kimi çok su ister, kimi az su ister. Bu yüzden büyüme şekilleri de farklıdır. Kayısı eski ...

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.