Yonca Gübreleme Programı

Protein ve mineral maddelerce zengin bir yem bitkisi olan yonca derin bir kök sistemine sahip olup değişik tekstürdeki topraklarda yetişebilmektedir. Kumlu-tınlı, kireçli, humuslu ve havalanabilen topraklarda iyi gelişmektedir. Toprak asitliğine karşı hassas olduğundan pH’sı 6’dan düşük topraklarda yoncalık kurulmadan önce kireçleme yapılarak pH’nın 6.5-7 civarına yükseltilmesi gerekir.

Yonca Gübreleme Programı

Yonca, derin kökleri sayesinde toprağın alt katlarındaki sudan faydalanabilir. Yine de üstün verim için her biçimden sonra sulanmalıdır. Tesviye edilmemiş yoncalıklarda sulama düzgün olmayacağından bitki gelişimi dalgalı olur ve böyle yerlerde biçimde sorunlar yaşanır. Yonca yaprakları açık yeşilden koyu yeşile döndüğü zaman sulama zamanının geldiği anlaşılmaktadır. Yonca bir mevsimde 800-1.300 mm (800-1.300 ton/da) civarında su tüketmektedir.

 

Yonca Gübreleme Programı

x
Bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Güvenlik Kodu : 29081

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Yonca Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Yonca Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Yonca Gübreleme Programı Protein ve mineral maddelerce zengin bir yem bitkisi olan yonca derin bir kök sistemine sahip olup değişik tekstürdeki topraklarda yetişebilmektedir. Kumlu-tınlı, kireçli, humuslu ve havalanabilen topraklarda iy...

Yonca Gübreleme Önerileri (Tavsiyeleri)

Yonca Gübreleme Önerileri (Tavsiyeleri)

Yonca Gübreleme Önerileri Yonca ekilecek toprak ağır killi bir yapıdaysa, toprağın sıkışmasını önlemek için, ya ekimden 1 yıl önce öncü bitki olarak bir çapa bitkisi yetiştirilir ve bu bitki dekara 3-5 ton hesabı ile ahır gübresi ile gü...

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.