Sertifikalı Tohum ve Fidan Üretim Desteği, Toprak Analizi Desteği, Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği, Küçük Aile İşletmesi Desteği, Geleneksel Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyonu Desteği, Bombus Arısı Kullanım Desteği kaldırıldı. Ancak yeni destekleme modeliyle çiftçiler eskisine oranla daha fazla ödemeden yararlanacak.

Örneğin fındık üreticisi önceki uygulamada 138 TL/da Mazot ve Gübre Desteği ve 170 TL/da Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği olmak üzere toplam 308 TL/da alırken yeni destekleme modelinde 366 TL/da alacak. Buğday üreten çiftçi önceki uygulamada 185 TL/da Mazot ve Gübre Desteği alırken yeni modelde Temel Destek olarak 317 TL, Planlı Üretim Desteği olarak 317 TL olmak üzere toplam 634 TL/da alacak. Ayrıca su kısıtı ilan edilen bir havzadaki sulu tarım arazisinde üretim yapıyorsa ilave olarak 342 TL daha destek elde edecek.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Yeni Modelde Kaldırılan Destekler Nelerdir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Elma tohum anaçları hakkında detaylı bilgi edinin. A2, franco, antonovka gibi anaçların özellikleri, avantajları ve kullanım alanlarını keşfedin. Elma tohum anaçları nelerdir? Devam Et
Elma yetiştiriciliğinde kullanılan klon anaçlar nelerdir? M9, m26, mm106 ve diğer anaçların özelliklerini, avantajlarını ve kullanım alanlarını öğrenin. Elmada kullanılan klon anaçları nelerdir? Devam Et
Seracılığın tarımda sağladığı avantajları keşfedin. İklimden bağımsız üretim, verim artışı, su tasarrufu ve zararlı kontrolü ile seracılığın faydaları nelerdir öğrenin. Seracılığın avantajları nelerdir? Seracılık, kontrollü ortamda bitki yetiştiriciliği yapmayı sağlayan modern bir tarım yöntemidir. Devam Et
🌸 bitkilerde çiçek dökülmelerinin sebepleri nelerdir? | nedenleri ve çözüm önerileri bitkilerde çiçeklenme dönemi, hem görsel açıdan güzel hem de meyve ve tohum oluşumu açısından kritik bir süreçtir. Devam Et
Hayvancılık üretim destekleri üç yıllık olarak açıklandı. • 12 ana başlık ve 22 kalemden oluşan hayvansal üretim destekleri iki temel başlık altında (temel hayvancılık destekleri ve ürün geliştirme destekleri) yedi kaleme indirildi. • her bir destek için temel destek tutarı belirlendi. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?