Unlu Bit

Sebebi: Unlu bit, çiçeklerde pamukçuk hastalığı olarak da bilinir. İnatçı ve hızlı yayınlan bir hastalıktır. Kümeli beyaz tepecikler oluşturarak yayıldıkları için bu ad uygun görülmüş olsa gerek. Bu hastalık çiçek saplarına yerleşip bitkinin öz suyunu emerek zarar verir. Erken dökülen çiçekler ve sararan yapraklar gözlemlenebilir. Atatürk çiçeği, karanfil, difenbahya gibi çiçeklerde sıklıkla rastlanabilir.

Yapraklarda Unlu Bit Tedavisi

Tedavisi: Evinizdeki süs bitkilerinizde böyle bir sorunla karşılaştığınızda bir pamuk yardımcı ile temizleyebilirsiniz. Hastalığın kimyasal mücadelesi için Bazudin, DDVP, Supracide olidal, Korthion ve Malathion gibi ilaçlar

Konu Görselleri
  • Yapraklarda Unlu Bit Tedavisi
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Yapraklarda Unlu Bit Tedavisi'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Mimoza nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve budama rehberi ile dekoratif ve hoş kokulu mimoza bitkileri yetiştirin. 🌳 mimoza nedir? Mimoza, zarif görünümü ve narin çiçekleriyle bilinen süs bitkilerinden biridir. Devam Et
Kuşburnu nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve hasata kadar adım adım kuşburnu yetiştirme rehberi ile sağlıklı ve vitamin dolu meyveler elde edin. 🌳 kuşburnu nedir? Kuşburnu, c vitamini bakımından zengin, lezzetli ve sağlıklı meyveleri ile bilinen bir bitkidir. Devam Et
Kivi nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve hasata kadar adım adım kivi yetiştirme rehberi ile lezzetli ve sağlıklı meyveler elde edin. 🌳 kivi nedir? 🥝 kivi, tropikal iklimleri seven, besleyici ve lezzetli bir meyve olarak bilinir. Devam Et
Kızılcık nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve hasata kadar adım adım kızılcık yetiştirme rehberi ile lezzetli ve sağlıklı meyveler elde edin. 🌳 kızılcık nedir? Kızılcık, genellikle küçük kırmızı meyveleri ile bilinen, hem lezzetli hem de sağlıklı bir bitkidir. Devam Et
Kara biber nedir ve nasıl yetiştirilir? Tohumdan fidana, bakım, sulama ve hasata kadar adım adım kara biber yetiştirme rehberi ile baharatınızı kendiniz üretin. 🌿 kara biber nedir? Kara biber, dünyada en çok kullanılan baharatlardan biridir ve yemeklere lezzet katması yla bilinir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?