Çayır Tilki Kuyruğu Nedir?
Çayır tilki kuyruğu
Alopecurus pratensis
Kısa rizomlar oluşturan çok yıllık otsu bir bitkidir. Gövde toprağa yakın kısımlarında yapraklıdır. Dik saplar 40-60 cm yükselir. Yaprak kını tüysüz, yeşil renkte ve bazen dipleri pembemsi renktedir. Yaprak ayası tabanı tüysüz, açık yeşil veya sarı renkte, üst yüzü kertikli ve çıkıntı oluşturacak şekilde damarlıdır.
Çiçeklenme dönemi Mart - Mayıs ayları arası, çiçek rengi beyaz, mavimsi-beyaz veya pembemsi-beyazdır. Çiçekler başak formludur ve ince bir boru fırçasına benzer. Sulak alanlarda yaygındır. Tabanda bol yaprak üretir. Yem değeri yüksektir.
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
- Sorhocam
- admin@sorhocam.com
💬 ''Çayır Tilki Kuyruğu Nedir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Ökseotu (viscum album) yarı parazit bir bitkidir. Ağaçlara zarar verebilir ama doğada önemli rol oynar. Özellikleri, zararları ve faydaları hakkında detaylı bilgi edinin. Ökseotu (viscum album) nedir? Ökseotu (viscum album), özellikle ağaçların dallarına tutunan yarı parazitik bir bitkidir.
Devam Et
İstilacı yabancı otlar nelerdir? | tarımda ve doğada yaygın türler ve mücadele yöntemleri istilacı yabancı otlar, doğal ekosistemleri ve tarım alanlarını tehdit eden, hızla yayılan ve kontrolü zor bitki türleridir.
Devam Et
Düğmeotu (achillea millefolium), ince yaprakları ve küçük çiçekleriyle tanınan şifalı bir bitkidir. Yetiştiği yerler, kullanım alanları ve sağlık faydaları hakkında detaylı bilgi alın. Düğmeotu nedir?
Devam Et
Çim otu, yeşil yapraklarıyla zemin kaplayan yaygın bir bitkidir. Park, bahçe ve spor sahalarında kullanımı, türleri ve bakım özellikleri hakkında detaylı bilgi edinin. Çim otu nedir?
Devam Et
Unutma beni çiçeği (myosotis), mavi küçük çiçekleriyle tanınan zarif bir süs bitkisidir. Yetiştiği yerler, özellikleri ve anlamı hakkında detaylı bilgi alın. Unutma beni çiçeği nedir? Unutma beni çiçeği, bilimsel adıyla myosotis spp.
Devam Et