Esmer venüs otu

Cyperus fuscus

ESMER VENÜS OTU

Özellikleri: Tek yıllık, dar yapraklı, otsu, çeltik tarlalarında yaprakları su üstünde yaşar. Çeltikte sorun olan yabancı otlarından atkuyruğu hariç diğerleri tek çenekli yabancı otlardır. Darıcan ve yabani darı sadece tohumlarıyla, diğerleri tohum, rizom ve stolonlarıyla ürerler. Kışı toprakta rizom veya tohum halinde yahut ürün içinde tohum olarak geçirirler.

Esmer venüs otu

Yabancı otlar İlkbaharda havaların ısınmasıyla gelişmeye başlayıp, Haziran ve Temmuz sonuna kadar çeltik tavalarını istila ederler. Ülkemiz çeltik tarımında sorun olan önemli bazı yabancı otlar aşağıda gösterilmiştir.Çeltikte zararlı olan yabancı otların yayılışları; sulama, sel suları ve hasat sonrası hayvan otlamalarıyla olduğu gibi bulaşık tohum ve yanmamış çiftlik gübrelerinin kullanılması, toprak aletleri, harman makineleri ve rüzgârla olabilmektedir.

Konu Görselleri
  • Esmer Venüs Otu Nedir?
  • Esmer Venüs Otu Nedir?
  • Esmer Venüs Otu Nedir?
  • Esmer Venüs Otu Nedir?
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Esmer Venüs Otu Nedir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Ökseotu (viscum album) yarı parazit bir bitkidir. Ağaçlara zarar verebilir ama doğada önemli rol oynar. Özellikleri, zararları ve faydaları hakkında detaylı bilgi edinin. Ökseotu (viscum album) nedir? Ökseotu (viscum album), özellikle ağaçların dallarına tutunan yarı parazitik bir bitkidir. Devam Et
Tarım ürünlerine ciddi zarar veren tam parazit yabancı otları keşfedin. Canavar otu (orobanche spp.) gibi bitkilere bağımlı yaşayan parazit otların özellikleri ve mücadele yolları bu yazıda. Devam Et
Düğmeotu (achillea millefolium), ince yaprakları ve küçük çiçekleriyle tanınan şifalı bir bitkidir. Yetiştiği yerler, kullanım alanları ve sağlık faydaları hakkında detaylı bilgi alın. Düğmeotu nedir? Devam Et
Çim otu, yeşil yapraklarıyla zemin kaplayan yaygın bir bitkidir. Park, bahçe ve spor sahalarında kullanımı, türleri ve bakım özellikleri hakkında detaylı bilgi edinin. Çim otu nedir? Devam Et
Unutma beni çiçeği (myosotis), mavi küçük çiçekleriyle tanınan zarif bir süs bitkisidir. Yetiştiği yerler, özellikleri ve anlamı hakkında detaylı bilgi alın. Unutma beni çiçeği nedir? Unutma beni çiçeği, bilimsel adıyla myosotis spp. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?