Çim Nasıl Yenilenir?

Eğer çiminiz en az 7-8 yıllık ise ve %50'si yabani ot ve iri yapraklı otlardan oluşuyorsa çimi yenilemek gerekir.

Çim Nasıl Yenilenir?

Uygulama

1. Uygun bir ilaçla(round-up) alanı ilaçlayın ve bir iki hafta mevcut alandaki çim ve otların kahverengileşerek ölmesini bekleyin.
  2. Kahverengiye dönmüş ölü çimi, toprağa yakın biçin ve artıkları toplayın.
  3. Kalan otları tamamen kazıyıp kaldırın
  4. Toprağı hafifçe gevşetmek için, sertçe alanı tırmıklayın ve çıkan artıkları temizleyin
  5. Alana uygun gübreleme yapın
  6. Uygun oranda tohumu alana dağıtın.
  7. Tekrar tırmıklayarak tohumların toprak altında kalmasını sağlayın.
  8. Tohumlar yüzeyde gözükmemeli
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Çim Nasıl Yenilenir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Elma budama nasıl yapılır? Kış ve yaz budama zamanları, teknikleri ve dikkat edilmesi gerekenler bu rehberde. Sağlıklı ve verimli elma ağaçları için tıklayın! Elma budama nasıl yapılır? Devam Et
Pancarda dekardaki çıkış yüzdesi nasıl hesaplanır? Pancarda dekardaki çıkış yüzdesi (verim oranı), bir dekardan (1000 m²) elde edilen pancar miktarının, dekardaki ürün verimini ve çiftçinin üretim başarısını gösteren önemli bir parametredir. Devam Et
Pancarda kalite değerleri nasıl hesaplanır? Saf şeker, kuru madde ve ph analizi rehberi pancar üretiminde kalite değerlerinin doğru hesaplanması, şeker verimliliği ve ekonomik kazanç için çok önemlidir. Devam Et
Pancarda çiftçi geliri hesaplama sürecini adım adım öğrenin! Bu rehberde, üretim maliyetlerinin, verimin ve satış fiyatlarının nasıl hesaplanacağını ve net gelirinizin nasıl belirlenebileceğini keşfedin. Devam Et
Toprak analizi sonuçlarının değerlendirilmesi: tarımda verimlilik için adım adım rehber toprak analizi, sağlıklı bitki gelişimi ve yüksek verim için kritik bir adımdır. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?