Mantar Yetiştiriciliği Prese Paket Kompost Sistemi Nedir?

Mantar Yetiştiriciliği Prese Paket Kompost Sistemi

Son yıllarda Avrupa'da kullanılan torba üretiminin bir diğer şeklidir. Kompost olgunlaştırılıp, steri hale getirilir ve sonra etrafı dış hava ile teması kesecek şekilde naylon ile kapatılır. İstenirse kaplanma öncesi misel aşılanması da yapılarak, aşılanmış torba olarak satışa sunulur. Üretim sırasında paketin üst kısmındaki naylon düzgünce kesilir. Aşılanmamış olanlar aşılanır. Misel gelişmesinden sonra örtü toprağı serilir.

Mantar

Aşılanmış ve miseli gelişmiş paketlere doğrudan doğruya örtü toprağı serilir. Küçük aile işletmeleri ve özellikle mantara yeni başlayanlar için bir deneyin şekli veya bir hobidir. Evlerde uygun banyo, mutfak, kiler, bodrum gibi yerlerde üretim yapılır. Başlangıçta aile ihtiyacını karşılamak ve eşe dosta mantar vermek amaçlanır. Daha sonra çevredeki bakkal ve süper marketlere de satış yaparak, aile bütçesine ek gelir temin edilir. Bu sistem son yıllarda ülkemizde de kullanılır hale gelmiştir. Şu anda ranza sistemi çalışan bütün işletmelerde kullanılmaktadır.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
O
  • Osman
  • ***@sorhocam.com
İyi günler torbasının satış fiyatı nedir acaba
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Kültür mantarı üretiminde ortam koşullarının hastalıklar üzerindeki etkisi kültür mantarı üretiminde başarılı sonuç almak için en kritik faktörlerden biri ortam koşullarının doğru yönetilmesidir. Devam Et
Kültür mantarı yetiştiriciliğinde hastalıkların yanı sıra zararlılar da önemli sorunlar yaratır. Akarlar, böcekler ve diğer zararlı organizmalar mantar gelişimini engeller, kontaminasyona neden olur ve verimi düşürür. Devam Et
Kültür mantarı yetiştiriciliğinde hastalıklar, üretim verimini ve kalitesini olumsuz etkileyen önemli sorunlardır. Doğru teşhis ve önlem alınmadığında mantarların gelişimi durabilir, verim düşer ve ekonomik kayıplar yaşanabilir. Devam Et
Kültür mantarı üretimi, hem ticari anlamda hem de hobi amaçlı giderek yaygınlaşan bir faaliyet. Doğru tekniklerle yapılan üretim, verimi artırır ve kaliteyi yükseltir. Bu makalede, kültür mantarı üretim tekniklerini detaylı olarak ele alacağız. 1. Devam Et
Kültür mantarı yetiştiriciliği, hem hobi amaçlı hem de ticari olarak son yıllarda giderek popülerleşen bir tarımsal faaliyettir. Sağlıklı besin kaynağı olması, hızlı büyümesi ve talebin artması nedeniyle kültür mantarı yetiştirmek isteyenlerin sayısı artıyor. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?