• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Yemeğin Tuzu Fazla Kaçtıysa

Yemek yapmak başlı başına bir sanattır. Ciddiyet, dikkat ve özveri isteyen yemekler en ufak hatada tatlarını bozarak cevaplarını verirler. Dalgın iken ya da aceleniz varken yemek yaptığınızda siz de bu tavırlı tatları almışsınızdır.

Yemeğin Tuzu

Patates İle Tuz Dengesi

  • Çok acıktınız ve aceleniz var, hızla yemek yapıyorsunuz, piştiğinde bir de bakıyorsunuz ki tuzu kaçırmışsınız ve aşırı tuzlu bir yemeğiniz olmuş. Üzülmenize hiç gerek yok çünkü mucize sebze patates sayesinde yemeğiniz hem daha lezzetli olacak hem de tuz dengesini sağlayabileceksiniz.
  • Dünyanın her yerinde usta aşçıların uyguladığı patates tekniği ile tuzu fazla kaçmış yemeklerin tuz dengesi sağlanabilmekte. Hatta birçok usta tuzu fazla kaçmasa bile yemeklerine bir parça patates atarak lezzetli olmasını sağladıklarını söylemekte.

 

Patates Yemeklerde Tuz Dengesini Nasıl Sağlar?

  • Patates içeriğindeki lifler sayesinde, yemekle pişerken tuzlu suyu içine çeker ve fazla tuzun azalmasını sağlar. Bu aşamada bir miktar nişastasını da yemeğin çekmediği suyuna salar ki bu da yemeklere apayrı bir lezzet katar.
  • Eğer kek ve poğaça gibi patates ekleyerek kurtaramayacağınız bir tarifiniz var ise bu tuzlu tatların yanına yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz. Yoğurt yoğun tadı dengeleyecek ve yemeğin hazmedilmesine de yardım edecektir.

 

Yemeğin Tuzu Nasıl Ayarlanır?

  • Yemeklerinizi salçalı yapacaksanız salçanızı az tuzlu olanlarından seçmelisiniz. Eğer seçme şansınız yok ise yemeğe tuz ekleme işini son aşamaya bırakmalı ve mümkünse tadarak tuz eklemelisiniz,
  • Yemeğinize kullandığınız baharatlar çok önemli. Baharları yemeğiniz tamamen pişmeye yaklaşmışken koymalısınız. Baharatların uzun süre kaynaması damaklarda kötü izler bırakacak sonuçlara sebep olacaktır. Bu yüzden hem tuzu hem de baharatları pişmeye yakın eklemelisiniz.
  • Rafine tuz yerine doğal kaya tuzlarını kullanmanız yemeklerinize sağlıklı tatlar katacaktır. Bu tuzları da size en yakın baharatçılarda bulabilirsiniz.
KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi