• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Reçeller Şekerlenmeden Uzun Süre Nasıl Saklanır?

Kahvaltıda tatlı yemeyi sevenlerin vazgeçemediği reçeller, çeşitli meyvelerden yapılmaktadır. Ev yapımı reçellerde reçel ve meyve oranı iyi ayarlanmalıdır. İyi ayarlanmadığı takdirde reçelin kıvamı tutmaz ve bir süre sonra reçel küflenmeye, şekerlenmeye başlar. Reçellerin saklanma koşullarına da özen gösterilmelidir. Şekerlenme sadece reçel çeşitleri için değil bal, pekmez gibi tatlı yiyecekler için geçerli bu durumdur. Bu nedenle bu tarz yiyeceklerin de saklanırken uygun koşulların sağlanmasına özen gösterilmelidir.

Doğru Reçel Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Bal ve reçeller buzdolabına konulduğunda donmaya başlar. Bu da bir süre sonra şekerlenmeye yol açabilir. Bu nedenle serin, soğuk yerler reçel saklamak için uygun koşullar değildir. Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır. Reçel saklarken buzdolabı gibi soğuk dolaplar, güneş ışığı gören bir oda veya cam önü tercih edilmemeli, bunun yerine güneş görmeyen kiler gibi saklama alanları, erzak dolapları tercih edilmelidir.

 

Pişirme Aşamasında Şekerlenmeyi Önleyecek Püf Noktalar

Şekerlenmeyi önlemek için reçel yapımında dikkatli olunmalıdır. Reçelin suyu bu noktada çok önemlidir. Su iyi ayarlanmalıdır, çok sulu olmamasına özen gösterilmelidir. Kıvamında olan bir reçel kolay kolay şekerlenmemektedir. Reçelin suyunun yeterli olduğunu anlamak için pişirme aşamasında çok su koyulmamalı, kaynamaya başladıktan sonra bir damla reçel bir tabağa damlatılmalıdır. Damlatılan reçel, şeklini bozmazsa kıvamı tutmuş demektir, daha fazla su eklemenize gerek yoktur. Bir diğer püf noktada, ocaktan aldıktan sonra reçeli kavanozlara doldurun.

 

Fakat direk ağzını kapatmayın, soğuduktan sonra hava almasını önleyecek şekilde sıkıca kavanozun ağzı kapatılmalıdır. Şekerlenen bir reçeli, eski haline getirebilirsiniz. Bu pratik bir yöntemdir. Kaynamış suyun içine şekerlenmiş reçel kavanozunu yerleştirin, bir süre bekletin. Su kısık ateşte durmalıdır. Reçel çözündükten sonra kavanozu suyun içerisinden çıkarabilirsiniz. Reçeliniz eski kıvamına dönmüş olacaktır. Ayrıca buzdolabında durmaktan dolayı şekerlenmiş, donmuş reçeller bir gün boyunca uygun koşullarda açıkta tutulduğunda eski haline döndüğü görülecektir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi