• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Çekirgelerin boyları 2 ile 4 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Siyah veya kahverengi renklere sahip olan çekirgelerin kalın, köşeli bir gövdesi vardır. Zıplamasını sağlayan uzun bacakları bulunmaktadır. Genel olarak dış alanlarda yaşarlar ama bazen çekirgeler; beslenme ya da sığınma amaçlı olarak iç alanlara da girebilmektedirler. 

Çekirgeler

  1. Çekirgeler; evleere açık camlardan, duvarlarındaki çatlak ve deliklerde girerler.
  2. Çekirgelerin özellikle kirli olan giysilerimize beslenme amaçlı olarak zarar verdikleri bilinmektedir.
  3. Çekirgelerin yaşam alanları; ekili olan araziler, ağaçlık olan alanlar, bina yakınlarında bulunan uzun otlar ve sarmaşık tarzı bitkilerin arası, kereste ve taş yığınlarıdır.
  4. Çekirgelerin insan sağlığı üzerinde bir zararı bulunmamaktadır. 
  5. Çekirgeler tahılları yedikleri ve bitki köklerine zarar verdikleri için maddi olarak zarar verirler.
  6. Çekirge ilaçlama; genel olarak maddi kayıpların önleyebilmek amacı ile yapılmaktadır.

 

 

Çekirge İlaçlama

Çekirgelerle mücadelede en önemli noktalardan biride bina yakınlarındaki çekirgelere ait olan yaşam alanlarının yok edilmesi ve ilaçlanmasıdır. Aksi takdirde kalıcı çözüme ulaşmak imkansızdır. Çekirge ilaçlama yapan personelin bu konuda yeterli tecrübeye sahip olması gerekmektedir. Doğru yapılmayan uygulamalar zaman ve maddi kayıplara yol açar.

Konu İle İlgili Dokümanlar

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi